Sociaal Offensief moet tien puntenplan tegen armoede opleveren

12 oktober 2016
Sociaal Offensief moet tien puntenplan tegen armoede opleveren

DORDRECHT - Op maandag 17 oktober is het de Internationale dag tegen armoede. Uit een recent rapport van het Sociaal Cultureel  Planbureau blijkt dat de regio een volle procent slechter uit de bus komt dan het Nederlandse gemiddelde. Daarom organiseert het Platform Tegen Armoede in samenwerking met De Buitenwacht het Sociaal Offensief tegen Armoede.

"De afgelopen jaren is er vooruitgang geboekt middels het Sociaal Manifest en de activiteiten uit de Sociale Kalender. Dit betreft het meldpunt voor klachten over behandeling van de Sociale Dienst, het armoededebat, de conferentie over alsmaar stijgende woonlasten, het stoppen met boetes op de uitkeringen en het onder de aandacht brengen van de effecten van de kostendelersnorm. In navolging van deze successen in de bestrijding van de armoede nodigen we maatschappelijk betrokken instellingen uit, en vragen we gemeenteraadsleden met bewoners in gesprek te gaan aan de hand van actuele thema’s en stellingen over armoede. Zo willen we gezamenlijk tot een Sociaal Offensief komen met een concreet 10 puntenplan", aldus Jos Dekker van Platform tegen Armoede.

Programma
Het middaggedeelte is bedoeld voor de professionals en maatschappelijke organisaties en voor het avondgedeelte worden nadrukkelijk ook bewoners en gemeenteraadsleden uit de Drechtsteden uitgenodigd.
14.45 uur: Inloop met koffie, thee en appeltaart
15.00 uur: Armoede in kaart Drechtsteden
- Introductie Platform tegen Armoede Drechtsteden
- Highlights uit Rapport SCP “Armoede in kaart”
- Inventariseren van thema’s voor de Drechtsteden
16.00 uur: Bijdrage van de professionals en de maatschappelijke organisaties
In groepjes gaan we aan de slag met de gekozen thema’s. We halen de kennis boven tafel, gaan op zoek naar wat ons rond dit thema bindt en
formuleren rondom het thema een stelling/vraagstuk wat we “s avonds aan tafel met bewoners en politici gaan bespreken.
17.00 uur: Terugkoppeling in de groep: toelichten en aanscherpen stellingen

17.30 uur: Samenwerken aan Sociaal Offensief tegen armoede
- Welkom van de bewoners en politici.
- Introductie van de thema’s en stellingen
- Samenstelling van de groepjes
18.00 uur: Aan tafel
Onder het genot van een heerlijk buffet klaargemaakt door de vrijwilligers van De Buitenwacht gaan bewoners over het thema/stelling in gesprek met de politici. Daarbij hanteert de gespreksleider de presentmethode en dit betekent: er onvoorwaardelijk zijn voor de ander, de relatie staat centraal, niet de problemen van de omgeving door actief te luisteren op basis van gelijkwaardigheid en respect.
19.00 uur: Politici omarmen Sociaal Offensief tegen armoede
Terugkoppeling door de politici van hun bevindingen spreken hun belofte uit over hun bijdrage aan het Sociaal Offensief tegen armoede
20.00 uur: Afsluiten en na borrelen

Aanmelding voor deze bijeenkomst bij de secretaris van het Platform tegen Armoede: t.wulfert@tiscali.nl. Geef daarbij aan of u voor de middag/ avond komt en of u mee wilt eten.

Bewoners uit de Drechtsteden worden nadrukkelijk uitgenodigd om met raadsleden in gesprek te gaan tijdens een heerlijk buffet gratis, aangeboden door De Buitenwacht. U bent vanaf 17:30 uur. van harte welkom in de Buitenwacht.

De Buitenwacht is gevestigd aan de Bosboom Toussaintstraat 67 in Dordrecht. In de directe omgeving zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen en ook met openbaar vervoer is De Buitenwacht goed bereikbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.