Koreaans bezoek voor Spinel Veiligheidscentrum

20 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Koreaans bezoek voor Spinel Veiligheidscentrum

DORDRECHT - Van maandag 17 tot en met woensdag 19 oktober ontving de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid een delegatie van zes Koreaanse brandweermensen uit Seoul. De belangrijkste reden van het bezoek was om een indruk te krijgen van de wijze waarop de brandweer in Zuid-Holland Zuid omgaat met het onderwerp “schoon en veilig werken” en om een training van 2 ½ dag te volgen op Spinel Veiligheidscentrum.

Het bezoek van deze groep is een direct gevolg van een eerder bezoek van het management team van de stad Seoul aan de veiligheidsregio. Tijdens dit bezoek, dat primair het doel had te leren van de werkwijze met betrekking tot risico- en crisisbeheersing in de regio, bracht het gezelschap ook een kort bezoek aan het Veiligheidscentrum. De indruk die toen is opgedaan was de aanleiding om nu zes operationele brandweermensen drie dagen training te laten volgen.

Het oefenterrein is in 2006 opgericht en is eigendom van VRZHZ. Voorheen werd de exploitatie van het terrein verzorgd door private partners maar sinds 1 januari van dit jaar verzorgt de Veiligheidsregio zelf de exploitatie. Op het terrein worden trainingen gegeven aan onder meer brandweerkorpsen uit het gehele land, politie-eenheden en andere operationele diensten. Ook worden er cursussen bedrijfshulpverlening georganiseerd voor bedrijven en instellingen.

Woensdagmiddag ontvingen de Koreaanse brandweer mensen uit handen van Spinel Veiligheidscentrum en H2K, welke de instructie verzorgd heeft,  het deelname-certificaat. De Koreaanse collega’s kijken met veel plezier terug op de ontvangst door hun collega’s van de regionale brandweer en de training op het Veiligheidscentrum. Of het bezoek nog een vervolg zal krijgen is nu nog niet duidelijk maar van beide zijde is er zeker de intentie de relatie warm te houden.

Foto © Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.