Overlast op A15, A16 en N3 door reparaties aan de Merwedebrug tot begin december

22 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Overlast op A15, A16 en N3 door reparaties aan de Merwedebrug tot begin december

DRECHTSTEDEN - Zaterdag 22 oktober start Rijkswaterstaat met de reparatie van de Merwedebrug bij Gorinchem. Vanwege haarscheurtjes in de dragende delen van de brug mogen vrachtwagens en bussen daar vanaf 11 oktober niet meer overheen rijden.

Lange files
Vooral de N3, maar ook de A15 en A16, worden nu gebruikt door omrijdend vrachtverkeer. Lange files zijn het gevolg. Daardoor ontstaat veel (geluids)overlast voor weggebruikers en omwonenden en zijn bedrijven en voorzieningen minder goed bereikbaar.

Begin december moeten de reparatiewerkzaamheden aan de brug klaar zijn.Tot die tijd zal de overlast op en rond de N3 en rijkswegen waarschijnlijk blijven bestaan. De Drechtsteden maken zich daarover zorgen. Samen met de regio en gemeente Papendrecht hebben we deze zorgen deze week in een gesprek overgedragen aan Minister Schultz en bij Rijkswaterstaat aangedrongen op maatregelen om het sluipverkeer over de N3 te voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen
Het is nu nog herfstvakantie en daardoor is er minder verkeer op de weg, maar vanaf volgende week neemt het verkeer weer toe. Ook is de kans op slecht weer groter en daarmee ook op ongelukken. Uit voorzorg nemen we samen met Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio de nodige maatregelen. Zo houden we de verkeerssituatie op de N3 goed in de gaten en bepalen de regionale meldkamers afhankelijk van de drukte op de weg vanaf welke locatie bijvoorbeeld de brandweer of ambulance uitrukt. Rijkswaterstaat zet extra bergers en weginspecteurs in om de weg zo snel mogelijk vrij te maken. Indien nodig wordt er bijgeschakeld.

Informatie over de actuele situatie van de Merwedebrug vindt u op www.rijkswaterstaat.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.