Gemeente Dordrecht neemt deel aan PIENTER-onderzoek

24 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Gemeente Dordrecht neemt deel aan PIENTER-onderzoek

DORDRECHT - ‘Zijn we in Nederland nog goed beschermd tegen infectieziekten zoals polio of mazelen?’ Dat is de centrale vraag bij het PIENTER-onderzoek dat in komende weken in de gemeente Dordrecht van start gaat. Om daar achter te komen ontvangen ongeveer 800 inwoners tussen 0 en 89 jaar een uitnodiging om mee te doen aan het PIENTER-onderzoek. Dit landelijke onderzoek wordt in 49 Nederlandse gemeenten uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met gemeenten en GGD'en.

Hoe ziet het PIENTER-onderzoek eruit?
Wie besluit om mee  te doen met het onderzoek vult een vragenlijst in over de gezondheid. Ook krijgt de deelnemer een afspraak om langs te komen op een spreekuur voor een bloed- en speekselonderzoek. In de gemeente Dordrecht zijn de spreekuren op 7, 9 en 17 november gepland. De deelnemer ontvangt hiervoor een vergoeding. Meedoen aan het PIENTER-onderzoek is vrijwillig.

Waarom dit PIENTER-onderzoek?
De resultaten van dit onderzoek laten zien hoe goed Nederlanders beschermd zijn tegen infectieziekten waartegen gevaccineerd wordt. Waar vroeger veel mensen aan infectieziekten stierven, is men daar tegenwoordig veel beter tegen beschermd. Als die bescherming vermindert, wordt de kans op epidemieën groter. Daarom moet regelmatig onderzocht worden of de bescherming tegen infectieziekten nog optimaal is. Deelname aan het onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.

Je gezondheid! Ook voor een ander van belang.

Planning spreekuren:
Locatie: GGD (Dienst Gezondheid & Jeugd) aan de Karel Lotsyweg 40, 3318 AL Dordrecht
• Maandag 7 november van 13:30 tot 19:30 uur
• Woensdag 9 november van 13:00 tot 19:00 uur
Locatie: Consultatiebureau JGZ Careyn aan de Brouwersdijk 2, 3314 GR Dordrecht (wijk Krispijn)
• Donderdag 17 november 17:00 tot 19:00 uur

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.