Weinig belangstelling PFOA-onderzoek

05 juli 2016
Weinig belangstelling PFOA-onderzoek

DORDRECHT - Slechts 25 mensen hebben zich tot nu toe aangemeld voor het onderzoek naar de gevolgen van blootstelling aan PFOA bij het Dordtse bedrijf DuPont. De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam bereidt een grootschalig onderzoek voor onder oud-werknemers die hebben gewerkt met de giftige stof die werd gebruikt bij de productie van Teflon.

Er is veel onrust onder werknemers en omwonenden van de DuPontfabriek nadat bekend was geworden dat omwonenden van een teflonfabriek in de Verenigde Staten ziek waren geworden.

Op 22 juni hield de VU samen met bureau Beroepsziekten van vakbond FNV een informatieavond voor oud-medewerkers. Nu het aantal inschrijvingen tegenvalt, gaan de onderzoekers eerst op zoek naar geldschieters. Er is tussen de 5 en 10 miljoen euro nodig voor het onderzoek.

VU-onderzoeker Marijke de Cock laat weten dat de oorzaak van het lage aantal aanmeldingen mogelijk wordt veroorzaakt door veel verschillende partijen die zich op de zaak storten.

Hiermee doelt De Cock onder anderen op een aantal letselschadeadvocaten die omwonenden en werknemers benaderen voor een rechtszaak. "Mogelijk zijn mensen een beetje PFOA-moe geworden."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.