Zusterstad Varna getroffen door overstroming

26 juni 2014
Zusterstad Varna getroffen door overstroming

DORDRECHT - Donderdag 19 juni is Bulgarije en met name Varna, de zusterstad van Dordrecht, getroffen door hevige regen die zware overstromingen veroorzaakte. Volgens meteorologen is in 24 uur evenveel regen gevallen als normaal in een maand.

In totaal zijn 11 mensen verongelukt door de overstroming en enkelen worden nog vermist. Straten en zeker 200 huizen zijn beschadigd of weggespoeld en bomen uit de grond getrokken. Voornamelijk de wijk Asparuhovo, die in het uiterste zuiden van de stad ligt, is getroffen door het noodweer.  
 
Steunbetuiging
De gemeente Dordrecht heeft een officieel bericht aan de gemeente Varna gestuurd om medeleven te betuigen en eventuele hulp aan te bieden. Ook het bestuur van de stichting stedenband Dordrecht-Varna heeft een brief gestuurd.  
 
Hulp
De gemeente Varna kon nog niet goed aangeven welke hulp zij nodig hebben. Dit zal in de komende weken duidelijk worden. Lokaal zijn al vele vrijwilligers en organisaties actief bezig met de hulp aan de getroffen gezinnen, het ruimen van puin en leegpompen van huizen.  
 
Maandag 23 juni is voor Bulgarije een dag van nationale rouw. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.