Galerie De Waan, een nieuw Dordts cultuurcentrum

31 oktober 2016
Galerie De Waan, een nieuw Dordts cultuurcentrum

DORDRECHT - Dordrecht is sinds afgelopen zaterdag 29 oktober een nieuw cultuurcentrum rijker. Onder grote belangstelling opende galerie De Waan aan de Wijnstraat 95 haar deuren om de hele maand november dé plek te zijn voor alle liefhebbers van taal, theater en beeldende kunst.

Met eigen middelen en hulp van vrienden hebben initiatiefnemers Jan Stroeve en Elseline Knuttel de ruimte omgetoverd tot een tijdelijk cultuurcentrum. Daar presenteren ze  een programma met lezingen, workshops en voorstellingen. Het aanbod is verrassend breed, van presentatietrainingen, verhalen vertellen en illustraties maken tot een lezing over het taalgebruik van Tom Poes en Heer Bommel. Een regelrechte must voor de liefhebbers van Marten Toonder.

Niet in de laatste plaats is in galerie De Waan een permanente expositie te zien met illustraties van Jan Stroeve bij het boek ‘Zo tollig en zwarrig’ dat beide initiatiefnemers hebben gepubliceerd. Dit boek ligt ook aan de basis van het motto van dit unieke pop-up cultuurcentrum: ‘De Maand van de Waantaal’.
Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan galerie De Waan. Dat kan tot en met 27 november van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. Voor een volledig programma is er de website www.leesletters.nl. Kijk daar onder zo-tollig-en-zwarrig en kom langs aan de Wijnstraat 95 om je onder te dompelen in deze intrigerende waantaal.

Foto © H. van der Houven

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.