'De Meewerkers' neemt AssemblyPartner over van Drechtwerk

01 november 2016 door Hennie van der Zouw
'De Meewerkers' neemt AssemblyPartner over van Drechtwerk

DORDRECHT - ‘De Meewerkers’ neemt het elektronica-assemblagebedrijf AssemblyPartner van Drechtwerk over. Vandaag hebben Drechtwerk en De Meewerkers het contract ondertekend. Alle 95 medewerkers van AssemblyPartner behouden hun baan. Drechtwerk zorgt voor begeleiding en detachering van de medewerkers. Met deze overname heeft Drechtwerk weer een onderdeel van het bedrijf ondergebracht bij een marktpartij.

Voorzitter van het Algemeen Bestuur van Drechtwerk Peter Heijkoop: ‘Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers van Drechtwerk hun baan behouden en bij een bedrijf terecht komen waar ze de juiste aandacht krijgen. Met een baan is het ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker een eigen leven op te bouwen. We zijn blij met de overname door De Meewerkers, een bedrijf dat in deze behoefte voorziet en tegelijkertijd inzet op groei van sociale werkgelegenheid.”

‘Mooi voorbeeld’
De Meewerkers wil met de overname meer sociale werkgelegenheid creëren. Directeur Peter Hobbelen: “AssemblyPartner is een mooi voorbeeld van een rendabele SW-onderneming. Het is succesvol in elektronica-assemblage en heeft merken als Quooker, Sunshower en WTH als klant. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met dit bedrijf de werkgelegenheid in deze regio kunnen laten groeien, met name voor mensen die onder de Participatiewet vallen.” Daarnaast wil het bedrijf een sterk netwerk opbouwen met andere sociale werkvoorzieningen in de maakindustrie.

Drechtwerk
Zo’n 1.600 mensen hebben momenteel een baan bij Drechtwerk en dochterondernemingen als Assembly Partners, DrechtwerkGroen, DrechtwerkDiversiteit en DrechtstedenActief en de Social Joint Venture FrisFacilitair.

Eind 2014 heeft het Algemeen Bestuur van Drechtwerk opdracht gegeven om Drechtwerk om te vormen tot een nieuwe bedrijfsvorm, o.a. door invoering van de Participatiewet. Directeur Drechtwerk Walter Bak: “We hebben gezocht naar marktpartijen die de werkzaamheden met onze mensen voort willen zetten. Niet alleen met behoud van werkplekken voor de huidige medewerkers maar ook met mogelijkheden voor nieuwe instroom en vervanging uit de doelgroep. Rond de jaarwisseling is de transitie voltooid. Dan zijn alle bedrijfsactiviteiten ondergebracht bij (sociale) marktpartijen. Drechtwerk blijft werkgever, de medewerkers zijn zoveel mogelijk gedetacheerd.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.