Dutch-Bulgarian Maritime Forum groot succes: 'Eerste order al afgesloten'

02 november 2016 door Hennie van der Zouw
Dutch-Bulgarian Maritime Forum groot succes: 'Eerste order al afgesloten'

DRECHTSTEDEN - Op 27 oktober vond het Dutch-Bulgarian Maritime Forum plaats bij Veth Propulsion in Papendrecht. Netherlands Maritime Technology organiseerde in opdracht van de regio Drechtsteden aansluitend Business-to-business meetings. In ruim drie uur tijd voerden 24 Bulgaarse maritieme bedrijven en 35 Nederlandse maritieme bedrijven meer dan 200 gesprekken met elkaar.

Tijdens het business forum en de business-to-business meetings werden goede contacten gelegd tussen Nederlandse maritieme toeleveranciers en Bulgaarse maritieme bedrijven waaronder vier werven: Bulyard Shipbuilding, MTG Dolphin PLC, Odessos Ship Repair Yard en Ship Machine. Naast de Bulgaarse werven waren er ook bedrijven aanwezig met andere maritieme disciplines waar de Nederlandse maritieme bedrijven goede gesprekken mee voerden.

De heer Veth van Veth Propulsion: "Voor ons is Bulgarije een nieuwe markt en we hebben nu een eerste order gekregen uit dat land. Een van de bezoekende Bulgaarse bedrijven, Dolphin Shipyard, bouwt een grote sleepboot met twee voortstuwingsinstallaties van ons."

Het business-forum komt voort uit de stedenbandrelatie tussen Dordrecht en Varna. Namens de Drechtsteden voerden burgemeester Brok als voorzitter van het Drechtstedenbestuur en regionaal portefeuillehouder Economie Van Eekelen uit Papendrecht het woord.

Burgemeester en voorzitter A.A.M. Brok: "Gedurende vijftien jaar stedenband zie je de relatie intensiveren rond het thema economie. De interactie tussen Bulgarije en Nederland, tussen Varna en de Drechtsteden is van groot belang. We constateren dat een forum en bedrijfsontmoetingen net dat duwtje in de rug kunnen betekenen. Ik ben erg trots dat het concrete handel en contracten heeft opgeleverd."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.