Dordtse leerlingen tekenen voor kinderrechten

04 november 2016 door Hennie van der Zouw
Dordtse leerlingen tekenen voor kinderrechten

DORDRECHT -  De komende weken doen 173 leerlingen van Dordtse basisscholen (groep 8) mee aan een tekenwedstrijd. Zij maken tekeningen over kinderrechten die op 20 november, de Dag van de Kinderrechten, worden tentoongesteld in het Nationaal Onderwijsmuseum. Op die dag maakt acteur Sia Cyrroes ('Ramin' uit SpangaS) de winnaar bekend. De wedstrijd wordt georganiseerd door de lokale vrijwilligers van Amnesty International Dordrecht.

Gastlessen en tekenwedstrijd groep 8
De tekenwedstrijd komt voort uit de gastlessen die Amnesty International Dordrecht begin november verzorgt op de deelnemende basisscholen. Tijdens deze gastlessen worden kinderen uit groep 8 bewust gemaakt van kinderrechten, zoals het recht op verzorging. Omdat het recht op onderwijs daar een belangrijk onderdeel van is, is gekozen voor een tentoonstelling en prijsuitreiking in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Winnende tekening: wereldwijd verstuurd
De jury bestaat uit beeldend kunstenaar Julia Loosjes, grafisch ontwerper Marleen Oud, Cobie Bosgieter, lid van de kerngroep van Amnesty International in Dordrecht en acteur Sia Cyrroes. Zij kiezen van iedere school één tekening uit die op een positieve manier het recht op verzorging verbeeldt. Van de winnende tekeningen, wint er één ook nog de ereprijs. Daarvan worden groetenkaarten gedrukt die de hele wereld overgaan. Ze worden namelijk verstuurd tijdens de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty in Dordrecht op 10 december (Dag van de Mensenrechten), naar mensen wier rechten worden geschonden. Want een kindertekening kan hartverwarmend zijn!

Meer weten over activiteiten van Amnesty? Kijk op www.dordrecht.amnesty.nl of Facebook (www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.