Kunstschilder/striptekenaar Gideon Brugman overleden

18 juli 2011
Kunstschilder/striptekenaar Gideon Brugman overleden

DORDRECHT - Nu wordt bekend gemaakt dat zaterdag 9 juli 2011 de Dordtse kunstschilder/striptekenaar Gideon Brugman in zijn slaap is  gestorven aan een hartstilstand. Woensdag 13 juli 2011 is hij op de begraafplaats Essenhof te Dordrecht begraven.

Maandag 11 juli jl. zou Gideon Brugman 69 jaar zijn geworden. Brugman is o.a. bekend van zijn stripverhalen van Patty en de Big Silver Bull band en de Pep strip over griezoloog professor Ambrosius.

Gideaon was een zeer begaafd striptekenaar in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, maar door persoonlijke omstandigheden is zijn loopbaan gestopt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.