Ahmed Marcouch op werkbezoek bij de Taalclub: 'Inburgering is meer dan taal'

09 november 2016 door Hennie van der Zouw
Ahmed Marcouch op werkbezoek bij de Taalclub: 'Inburgering is meer dan taal'

DORDRECHT - Op woensdag 9 november brengt Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) een werkbezoek aan de Taalclub in Dordrecht. De Taalclub maakt statushouders en vluchtelingen uit de Drechtsteden wegwijs in Nederland. Door de huidige wereldproblematiek zijn veel mensen genoodzaakt hun land te verlaten. De Taalclub ontvangt hen met open armen en leert hen stapsgewijs de taal. Tijdens het werkbezoek maakt Ahmed Marcouch kennis met de deelnemers van de Taalclub en vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. Het bezoek vindt van 11.00 tot 13.00 plaats in de Berckepoort, aan de Nieuwstraat 12 in Dordrecht.

Meer dan taal
Zonder de Nederlandse taal te spreken, kunnen nieuwkomers niet zelfstandig en volwaardig mee doen in de Nederlandse samenleving. De Taalclub verzorgt daarom een intensief taalprogramma voor statushouders en vluchtelingen. In 18 maanden werken ze aan de basisvaardigheden van het Nederlands. Om de taalvaardigheid ook in de praktijk te brengen worden deelnemers gekoppeld aan vrijwillige taalmaatjes die 1-op-1 de taal met hen oefenen.
Het programma van de Taalclub kijkt verder dan de meeste basis inburgeringscursussen. Er wordt niet alleen gekeken naar taal, maar ook naar de toekomst en het perspectief op de arbeidsmarkt.

Werkbezoek Marcouch
PvdA kamerlid Ahmed Marcouch staat volledig achter dit initiatief. “Het is belangrijk dat statushouders en vluchtelingen ondergedompeld worden in de Nederlandse waarden. Inburgeren is meer dan enkel woordenschat,” vindt Marcouch. Als zoon van een Marokkaanse gastarbeider weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om de taal snel eigen te maken en een weg te vinden in een nieuwe cultuur. Tijdens het werkbezoek gaat Marcouch in gesprek met de statushouders en vluchtelingen die bij de Taalclub een welkomstprogramma volgen: een programma waarmee ze kennis maken met de Nederlandse maatschappij, taal en cultuur. Hij laat hen zien dat er in Nederland ook plek is voor nieuwkomers.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.