Scholieren 'schaatsen voor water' op schaatsbaan Dordrecht voor veilig drinkwater

10 november 2016 door Hennie van der Zouw
Scholieren 'schaatsen voor water' op schaatsbaan Dordrecht voor veilig drinkwater

DORDRECHT - 200 scholieren schaatsen op schaatsbaan Dordrecht voor veilig drinkwater. Tussen 14 en
25 november schaatsen zo’n 200 kinderen van basisschool St. Catharina, basisschool Vlisterstroom en De Morgenster uit Haasdrecht en LMC Huismanstraat uit Rotterdam gesponsord rondjes op de schaatsbaan Dordrecht voor kinderen in Malawi.

Ze doen dit in het kader van de 16de editie van 'Schaatsen voor Water.' Kinderen uit het hele land gaan de ijsbaan op en laten zich per rondje sponsoren. Het geld dat daarmee wordt opgehaald is bestemd voor wateren sanitatieprojecten op basisscholen in Malawi van Plan Nederland en Water for Life.

Wereldwijd sterven elke dag bijna 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water. Voor meisjes betekent waterschaarste vaak dat ze elke dag uren moeten lopen om water te halen. Hierdoor kunnen ze niet naar school. Door vervuild water en slechte hygiëne zijn kinderen ook vaker ziek: jaarlijks missen ze hierdoor ruim 400 miljoen schooldagen. Het ontbreken van goede wc’s op school is voor meisjes een belangrijke reden om met school te stoppen.

Met de opbrengst van 'Schaatsen voor Water' 2016 worden in en om de hoofdstad van Malawi, Lilongwe
drinkwatervoorzieningen aangelegd. Er wordt gezorgd voor goede sanitaire voorzieningen op scholen,
waterkiosken gebouwd waar mensen drinkwater kunnen verkrijgen en er wordt voorlichting gegeven over
hygiëne. Dankzij de inzet van scholieren in Nederland krijgen duizenden kinderen en hun familie toegang
tot veilig drinkwater en betere hygiëne.

Schaatsen voor Water is een samenwerking tussen ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland, de KNSB en Water for Life. Deze actie verbindt schaatsen met schoon drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.