PvdA teleurgesteld: Geen toiletten in de MerwedeLingelijn

10 november 2016 door Hennie van der Zouw
PvdA teleurgesteld: Geen toiletten in de MerwedeLingelijn

DRECHTSTEDEN - De treinen op de MerwedeLingelijn gaan de komende tien jaar rijden zonder toilet. De PvdA Zuid-Holland had voorgesteld dat bij de nieuwe aanbesteding voor de MerdewedeLingelijn toiletten als eis op te nemen. Een meerderheid van Provinciale Staten steunde dit voorstel echter niet omdat het te kostbaar zou zijn. PvdA Statenlid Metin Celik: ‘Uiterst teleurstellend. Terwijl de NS en andere vervoerders toiletten bouwen in bestaande treinen, moeten we in Zuid-Holland wachten tot de treintoestellen toe zijn aan vervanging.’

De PvdA wil dat openbaar vervoer toegankelijk is en voor iedereen goed bereikbaar is.  Metin Celik: ‘Een toilet op de trein draagt bij aan de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor ouderen, mensen met een handicap en kinderen. Het ontbreken van een toilet jaagt deze toch al kwetsbare groep mensen de trein uit’.

Vanaf 2019 gaat een nieuwe vervoerder het openbaar vervoer regelen in de regio’s Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (DAV) voor een periode van 10 jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.