Studenten Da Vinci College werken aan circulaire techniek en economie

11 november 2016 door Hennie van der Zouw
Studenten Da Vinci College werken aan circulaire techniek en economie

DORDRECHT - Cirkellab organiseert in samenwerking met Platform Duurzaam Dordrecht dit jaar opnieuw een Jongerenlab, deze keer op woensdagmiddag 16 november in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht voor studenten van het Da Vinci College.

Jongeren en bedrijven werken samen rond circulaire economie
Het Jongerenlab geeft jongeren concrete handvatten rond circulaire economie, een economisch systeem dat zich richt op hergebruik van grondstoffen, materialen en producten. Tijdens dit evenement maken de studenten via interactieve en inspirerende speeddates kennis met circulaire start-ups en bedrijven. De studenten gaan vervolgens zelf aan de slag met een concreet circulair vraagstuk die afkomstig is van de deelnemende bedrijven over hergebruik, ontwerp, nieuwe business modellen, innovatie en recycling, zoals: “Bedenk nieuwe toepassingen van afvalmaterialen uit de bouw en sloop”. Tevens leren zij wat het begrip circulaire economie inhoudt via een uitdagende hands-on workshop. Door het ‘slopen’ van kapotte elektrische apparaten leren de jongeren eigenhandig de principes lineaire en circulaire economie en krijgen ontwerpprincipes mee van laatstgenoemde.

Van circulaire koptelefoons, gerecycled park tot aan een waste lab
Op het Jongerenlab zullen uiteenlopende circulaire koplopers zich presenteren. Aanwezigen ervaren via een oude spelcomputer hoe elektronisch afval op een leuke manier ingezameld kan worden, maken kennis met de partij die de ‘meest duurzame watertaxi’ ontwikkelt, zien hoe gebruikte bouwmaterialen weer een nieuw leven krijgen via een online platform en ontmoeten een start-up die 3d-print met gebruikte kunststoffen.

Daarnaast wordt er dit jaar speciaal voor docenten door Fontys Hogeschool een separate workshop georganiseerd. In deze pragmatische workshop komt onder de aandacht: waarom is circulaire economie van belang voor het onderwijs, wat houdt het in en hoe kan dit een plek krijgen.
Meer informatie via info@cirkellab.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.