Sloop Zijstraten Patersweg Dordrecht pas na 1 februari 2018 aan de orde

15 november 2016 door Hennie van der Zouw
Sloop Zijstraten Patersweg Dordrecht pas na 1 februari 2018 aan de orde

DORDRECHT - Pas op 1 februari 2018 moeten alle flats in zijstraten van de Patersweg in Dordrecht zijn ontruimd. Bewoners zitten er nog onder bijzondere voorwaarden.

Een persbericht van Trivire: Maandagavond 14 november 2016 hebben de bewoners in het sloopgebied van de Zijstraten Patersweg in de wijk Krispijn in Dordrecht het bericht ontvangen dat de sloop met een jaar wordt uitgesteld. Dit betekent voor een groot deel van de bewoners dat zij een jaar langer in hun woning kunnen blijven wonen. Op 1 februari 2018 moeten alle bewoners het gebied definitief hebben verlaten en gaat de sloopprocedure van start. Trivire en de gemeente Dordrecht zijn op dit moment in gesprek over de nieuwbouwplannen die vervolgens op deze plek gerealiseerd gaan worden.

Verschillende situaties
In de brief die de bewoners van de Zijstraten Patersweg hebben ontvangen, staat wat uitstel van de sloop voor hen persoonlijk betekent. Dit verschilt namelijk per bewoner. Het is namelijk zo dat woningen die op de lijst staan om gesloopt te worden, tot aan de sloop mogen worden doorverhuurd. Dit kan gebeuren op een aantal manieren. Zo zijn er huurders die al in de woning woonden, voordat het besluit was gevallen dat de woningen gesloopt gaan worden. Deze huurders mogen in de woning blijven totdat hen de huur wordt opgezegd door de verhuurder. Daarnaast zijn er tijdelijke huurders die na het sloopbesluit een leegstaande woning aangeboden hebben gekregen. Zij hebben een tijdelijke huurovereenkomst conform de leegstandwet getekend, waar duidelijk in staat per wanneer zij uit de woning moeten vertrekken. 

Nu is het zo dat er voor woningen binnen een sloopgebied, die tijdelijk worden doorverhuurd,  een vergunning moet worden aangevraagd bij de gemeente. De gemeente mag deze vergunning voor een maximale periode van 7 jaar afgeven. Dit betekent dat wanneer een woning leeg is gekomen nadat het sloopbesluit is gevallen, deze woning voor maximaal 7 jaar mag worden doorverhuurd op basis van een tijdelijk huurcontract. Daarna moeten de bewoners volgens de wet en regelgeving de woning definitief verlaten. De vergunning gaat lopen zodra het tijdelijke huurcontract is ondertekend door de eerste huurder. Huurders die daarna dezelfde woning gaan bewonen, hebben te maken met een vergunning die gewoon doorloopt. De situatie is dus per woning verschillend, want bij iedere woning is deze vergunning op een ander tijdstip ingegaan.

Schoon, heel en veilig
Om ervoor te zorgen dat de omgeving Zijstraten Patersweg schoon, heel en veilig blijft, laat Trivire op dit moment een schoonmaakactie uitvoeren in de wijk. Daarnaast worden alle woningen die leegkomen in het gebied tot aan een nieuwe verhuring veilig afgesloten. Woningen die we vanwege een te groot achterstallig onderhoud niet opnieuw kunnen verhuren, worden helemaal dichtgetimmerd. Uiteraard doen we ook een beroep op de bewoners zelf. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid als het gaat om het leefbaar houden van hun woonomgeving.

Vleermuizen
Op 1 februari 2018 levert Trivire de woningen leeg op aan de gemeente Dordrecht. Zij zijn verantwoordelijk voor de sloop van de woningen. Voorafgaand aan de sloop wordt er een flora en fauna onderzoek uitgevoerd, waarbij onder andere gekeken wordt of er vleermuizen aanwezig zijn. Indien nodig worden er dan maatregelen getroffen en wordt er alles aan gedaan om de sloop alsnog, volgens de regels, mogelijk te maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.