Verbouwing School Vest in Dordrecht gestart

27 maart 2016
Verbouwing School Vest in Dordrecht gestart

DORDRECHT -  Deze week is de verbouwing gestart van de voormalige School Vest in Dordrecht. Het gemeentelijk monument wordt omgebouwd tot het eerste Gastenhuis van Nederland. Deze nieuwe, kleinschalige zorgformule richt zich volledig op mensen met dementie. In het pand worden 20 appartementen gerealiseerd en een woning voor het zorgechtpaar dat deze vestiging gaat runnen.  Oplevering van het pand vindt plaats in het vierde kwartaal van dit jaar.

Over het Gastenhuis
Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. Hun aanpak is lokaal, waarbij de zorg dicht om de mensen heen georganiseerd wordt. Zorg aan huis, dagactiviteiten en wonen in het Gastenhuis worden één geheel. Inmiddels zijn er ook vestigingen in ontwikkeling in Vleuten, Leusden, Teteringen (Breda), Druten en Roden. In de loop van dit jaar zullen hier meer vestigingen aan worden toegevoegd. Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar. Zij worden van a tot z verantwoordelijk voor de zorg voor hun bewoners. Trudie en Ronald Zwiers vormen het zorgechtpaar van Gastenhuis Dordrecht.

Veel belangstelling
Er is veel belangstelling voor het Gastenhuis. Ronald en Trudie hebben inmiddels zo’n 60 open sollicitaties mogen ontvangen en hebben ook al veel gesprekken gevoerd met geïnteresseerden in een woonplek. Het selectietraject voor teamleden zullen zij starten met een kennismakingsbijeenkomst voor alle kandidaten. Waarschijnlijk vindt deze nog plaats voor de zomervakantie. Gesprekken met mensen die geïnteresseerd zijn in een woonplek, worden individueel gevoerd. Aanmelden kan via www.hetgastenhuis.nl/dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.