School Vest opent 1 december haar deuren voor mensen met dementie

25 augustus 2016
School Vest opent 1 december haar deuren voor mensen met dementie

DORDRECHT - In november is de transformatie van School Vest tot het Gastenhuis Dordrecht een feit. Nog voor de kerstdagen nemen de eerste bewoners hun intrek in het compleet gerenoveerde pand. Het Gastenhuis biedt een kleinschalig thuis met 24-uurs zorg aan mensen met dementie, midden in het centrum van Dordrecht.

8 september informatieavond voor belangstellenden
Wie 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft en beschikt over een diagnose dementie, komt in aanmerking voor een woonplek in het Gastenhuis Dordrecht. In totaal zijn er 20 appartementen beschikbaar. Op dit moment is circa de helft van de appartementen verhuurd dan wel in optie. Op 8 september organiseert het zorgechtpaar in samenwerking met de initiatiefnemers van het Gastenhuis een vrijblijvende informatieavond. Tijdens deze avond vertellen zij meer over het Gastenhuis, over hoe zij het levensritme en de individuele behoeften van hun bewoners centraal stellen en hoe zij graag samenwerken met de bestaande sociale netwerken van hun bewoners. Ook geven zij meer informatie over de benodigde CIZ-indicatie, de kosten en alle voorzieningen, en geven zij een beeld van hoe het Gastenhuis er straks van binnen uit zal zien. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

Locatie: Art & Dining, Museumstraat 38 in Dordrecht.
Tijd: Vrije inloop tussen 19.00u en 21.30u.
Programma: Om 20.00u is er een korte presentatie.

Wie voorafgaand aan deze avond reeds vragen heeft, kan contact opnemen met Trudie en Ronald Zwiers via dordrecht@hetgastenhuis.nl of 06 - 23 05 78 83. Meer info is ook te vinden op www.hetgastenhuis.nl/dordrecht

Over het Gastenhuis
Het Gastenhuis Dordrecht maakt onderdeel uit van een landelijke zorgformule en biedt uitsluitend zorg aan mensen met dementie. In de vestiging kunnen 20 mensen wonen. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit. Zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Er zijn ook Gastenhuizen in ontwikkeling in Vleuten, Leusden, Roden, Teteringen (Breda), Druten en Oosterbeek. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op www.hetgastenhuis.nl.

Inwonend zorgechtpaar
Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Dordrecht zijn dit Trudie en Ronald Zwiers. Zij zullen er voor zorgen dat het Gastenhuis echt deel gaat uitmaken van de wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hun gasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.