Filmserie Movies that Matter on tour: Les Chevaliers Blancs

15 november 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - In samenwerking met Cinema The Movies Dordrecht organiseren vrijwilligers van Amnesty International Dordrecht sinds oktober 2016 iedere vierde donderdag van de maand een filmavond. Ze vertonen dan een spraakmakende speelfilm of documentaire op het gebied van mensenrechten uit de serie Movies that Matter.

Op donderdag 24 november a.s. vertonen ze de tweede film uit deze serie: “Les Chevaliers Blancs” van regisseur Joachim Lafosse. Een team NGO-medewerkers arriveert op een onrustige plek ergens in Afrika, waar ze naar eigen zeggen kinderen van de lokale bevolking onderdak en onderwijs willen bieden in een beveiligde compound. Wat ze er niet bij vertellen, is dat de kinderen vervolgens voor adoptie naar Frankrijk worden gebracht. De film is gebaseerd op de affaire L’Arche de Zoé, waarbij een Franse humanitaire organisatie in 2007 haar status misbruikte om kinderen uit Tsjaad te smokkelen ten behoeve van Franse adoptieouders.

Movies that Matter On Tour
In navolging van 17 andere Nederlandse steden heeft Dordrecht de eer om de filmserie Movies that Matter On Tour te vertonen. Deze films die ‘ertoe doen’ zijn afkomstig van het jaarlijkse MtM-filmfestival in Den Haag. De beste (prijswinnende) films gaan vervolgens ‘on tour’. De lokale vrijwilligers van Amnesty International Dordrecht organiseren het verdiepingsprogramma rondom de films. Zo is er bij elke film een inleiding en is er na afloop ruimte voor discussie met een deskundige (filmmaker, politicus of activist). Met de vertoning van de films wil MtM de dialoog over en acties voor mensenrechten stimuleren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.