Stichting Voorlezen wil project Luisteren in je leunstoel starten; José Franssen houdt lezing

16 november 2016
Stichting Voorlezen wil project Luisteren in je leunstoel starten; José Franssen houdt lezing

DORDRECHT - De Verhalenuurtjes voor mensen met dementie en hun naasten, mantelzorgers of begeleiders zijn een succes. “Heel goed. We kwamen echt in gesprek en hebben elkaar beter leren kennen” en “Ik weet zeker dat jullie nog een keer komen”, zijn enkele lovende reacties op de activiteit op de vrijdagochtenden in november in Galerie de Waan.

De verhalenuurtes zijn een voorproefje van het project Luisteren in je leunstoel, hetgeen Stichting Voorlezen op wil starten in Dordrecht. Dit gaat over voorlezen aan ouderen. “Ontspanning, plezier beleven aan een verhaal, genieten van de sfeer, gesprekken en contact met medebewoners, familieleden en verzorgenden”, is te lezen op de website van José Franssen, die het project ontwikkelde.

José Franssen
Op vrijdag, 25 november van 17.30 tot 20.00 uur komt José Franssen, andragoog en voorleesdeskundige, naar Galerie De Waan, aan de Wijnstraat 95, voor een lezing. Tijdens de lezing vertelt ze over de mogelijkheden van voorlezen aan ouderen met dementie. Ook zal ze vertellen over haar persoonlijke ervaringen met voorlezen aan haar eigen moeder die de ziekte van Alzheimer had en over het voorleesproject dat ze opzette in het zorgcentrum waar haar moeder verbleef. Voorlezen kan de communicatie en de kwaliteit van de zorg verbeteren. Door de herinnering aan positieve gebeurtenissen uit het eigen leven, mobiliseren mensen hun kracht, die hen helpt het leven nu en in de toekomst vorm te geven.

De lezing is bedoeld voor iedereen die graag wil voorlezen aan mensen met dementie: vrijwillige voorlezers, mantelzorgers, familieleden en verzorgenden. Opgeven kan door een mail te sturen naar ilse.vd@voorlezen.org. Kosten zijn €5 per persoon, contant af te rekenen, voor soep en een broodje wordt gezorgd.

Meer informatie
Wil je meer weten over het project Luisteren in je leunstoel? Of over de lezing van José Franssen? Neem dan contact op met Ilse van Donkelaar via ilse.vd@voorlezen.org of 06-41362309.

Ilse van Donkelaar is bezig met het vinden van fondsen subsidies en giften voor Luisteren in je leunstoel. “Ons project doet mee met de actie van Stichting Specsavers Steunt. Het project met de meeste stemmen krijgt een financiële bijdrage van Specsavers. We hopen op heel veel stemmen!”  Wil jij stemmen op het project Luisteren in je leunstoel? Volg dan deze link: www.stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/dordrecht/luisteren-in-je-leunstoel_38530/

Hier vind je meer informatie over José Franssen, de boeken die ze schreef en de projecten die ze doet: www.josefranssen.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.