Fools for Soul wint Band Boost 2015

17 mei 2016
Fools for Soul wint Band Boost 2015

DORDRECHT - Op zaterdag 14 mei regende het prijzen in het Energiehuis. Wat Douwe Bob niet lukte, is diverse regionale bands wel gelukt; een prijs in de wacht slepen. De felbegeerde eerste prijs ging naar de Rotterdamse soul/funkband Fools for Soul.

De band wint onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop 2016 en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio. Met jouw band met de Band Boost meedoen? Vanaf heden is de inschrijving voor editie 2017 geopend. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.popcentrale.nl/bandboost.

De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken. Tijdens de voorrondes, halve finale en finale komen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent van de regio Dordrecht te ontdekken. Deze finale was de afsluiter van een zeer geslaagde editie van de Band Boost, een editie waarin meer lokale sponsors dan ooit hun medewerking aan de talentenjacht verleenden en hiermee een prachtig prijzenpakket voor de bands mogelijk maakten.

De vijf finalisten waren stuk voor stuk talentvolle, veelbelovende regionale bands. De jury, bestaande uit Jasper van Dorp (Labtones), Peter Paul van Hout (Velvet Music), Ronald van Maren (I Against I) en Herman Hofman (3FM) koos unaniem voor Fools for Soul. De band maakte een ijzersterke indruk met sterke songs, een zeer goede zanger en een solide en strakke tienkoppige band. Fools for Soul ging naar huis met een zeer uitgebreid prijzenpakket bestaande uit onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop op zaterdag 11 juni en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio.

De tweede prijs was voor de jazz/popact Marlou en rockband The Pendulum’s Motion ging naar huis met zowel de derde prijs als de publieksprijs. Naast de jury- en publieksprijzen werd ook de Big Rivers Gold Card uitgegeven. De organisatie van Big Rivers koos uit de finalisten een band die een optreedplek wint op de SENA Young Talent Stage van het Big Rivers Festival. Deze plek ging naar hardfunkband Raise the Ace. De piepjonge Dordtse hardrockband Dead Company viel buiten de prijzen, maar wist met hun energieke optreden wel heel de Power Stage op zijn kop te zetten.

Zelf meedoen met de Band Boost? De inschrijfperiode voor editie 2017 is vanaf heden geopend. Bands uit de regio Dordrecht kunnen zich aanmelden via www.popcentrale.nl/bandboost.

Band Boost 2016 was een productie van de Popcentrale en werd mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland, Wantijpop, KEYMUSIC, Poppodium Bibelot, Merz Dordrecht, Studio 4205, Photon Imaging, The House of Music, Podium Dolhuis, Studio Kraakbeen, Van Engelen Audio, Prosound Media, Drukwerkdeal.nl, Steftiaan en Big Rivers Festival.

Foto: Fools for Soul, winnaar Band Boost 2016. (Foto: Danny van der Weck)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.