De 'Grote Kerk' in vogelvlucht, zo zag u dit Dordtse pronkstuk nog nooit

18 november 2016 door Hennie van der Zouw
De 'Grote Kerk' in vogelvlucht, zo zag u dit Dordtse pronkstuk nog nooit

DORDRECHT - De Grote Kerk, zomaar op een maandag in november, op een prachtige manier in beeld gebracht in het hierbij gevoegde filmpje.

Zo zag u dit monumentale gebouw, de trots van Dordrecht, nog nooit. Neem even de tijd voor dit prachtfilmpje, en geniet van de kerk, op een wat sombere avond.

Hartelijk dank aan de maker van dit prachtige filmpje. (gegevens zie de aftiteling!)

(De Grote kerk is een symbool van Dordrecht. In de kerk werden vaak historisch en kerkelijk belangrijke bijeenkomsten of diensten gehouden. Op 13 november 2018 is het precies 400 jaar geleden dat in de kerk de internationaal belangrijke Dordtse Synode werd geopend. In de Grote kerk kerte in 1877 ook meermalen Vincent van Gogh).

Video © Rien Kleinjan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.