Restaurant Post eventueel kandidaat voor Dordtenaar van het jaar

21 november 2016
Restaurant Post eventueel kandidaat voor Dordtenaar van het jaar

DORDRECHT - Nog geen jaar - sinds 2 januari dit jaar- is Restaurant Post gevestigd aan de Johan de Wittstraat 28. Toch is ze al een vertrouwd gezicht in de stad. Zo vertrouwt dat ze in het AD genoemd zijn als eventuele kandidaat voor Dordtenaar van het jaar. “We vonden dat zeer vleiend en leuk, maar wisten niet zo goed wat we hier mee moesten. Wij zijn geen jongens die graag in de belangstelling staan en ons op de borst kloppen. Wij volgen ons hart en leiden onze zaken met heel veel passie en werkplezier”, reageert Post op het artikel.

Het restaurant wordt gerund door de Dordtenaren Edwin Roestenberg en Alex Verburg. Zij zijn niet alleen ondernemer, maar ook kok. Edwin is eigenaar van visrestaurant de Stroper en Alex heeft restaurant Oliva en Gusto in Rotterdam. Lekker eten en drinken is hun passie en ze houden van pure, echte smaken. Daarom wordt er in hun keuken met goede en gezonde producten, gepassioneerde leveranciers, scharrelvlees en het liefst ook zoveel mogelijk biologisch gewerkt. "Bij ons geen pakjes, kleurstoffen of chemische smaakversterkers”, aldus de ondernemers.

Onder de leveranciers van Post bevinden zich Frank Kesteloo en het Theewinkeltje, beide uit Dordrecht. Frank is een biologische tuinder. Hij kweekt groenten van het seizoen en diverse kruiden op “kouwe” grond. Bij het theewinkeltje is handgeplukte, losse thee te verkrijgen.

Tegenbeweging
Hoewel de ondernemers bescheiden zijn, zouden ze graag genomineerd worden voor de titel Dordtenaar van het jaar: “Wij runnen Post en onze andere zaken op een andere manier dan een groot deel van de horeca in Nederland dat doet. In onze visie noemen we dat "onze eigen weg". Wij doen dingen namelijk anders, op onze eigen manier. Door middel van deze verkiezing kunnen wij ons hard maken voor ons vak.

Ons vak, "de horeca" heeft helaas dankzij een heel groot deel van de Nederlandse horeca een zeer slechte naam gekregen. Lange werktijden, geen uitbetaling van deze overuren, ongezonde werkdruk, geen sociaal leven, altijd in de weekenden werken en ga zo maar door. Wij zijn hierin een tegenbeweging. Wij willen aantonen dat het anders kan en dat de Horeca een prachtig vak is waar je naast je werk ook nog tijd genoeg hebt voor andere dingen. En dat als je dat wilt, dit vak tot je pensioen kan blijven doen, zonder overuren of onbetaald werk. Met echt team werk, gedreven vanuit een visie met handvaten om samen te werken aan iets moois. En dat moois is de gasten een heerlijke tijd te geven als zebij ons binnen stappen. Want wij genieten als ze tevreden Post verlaten. 

Wakker schudden
Door middel van deze verkiezing kunnen wij dit tegengeluid laten horen. We willen de horeca in Nederland wakker schudden en laten zien hoe het anders kan en moet, om ons mooie vak aantrekkelijk te houden.”

Je kunt Restaurant Post nomineren tot woensdag 23 november door een mail te sturen naar dd.redactie@ad.nl Graag daarbij de reden voor je nominatie en je naam niet vergeten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.