FC Dordrecht verliest thuiswedstrijd van Helmond Sport

21 november 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft na een periode van interlands niet kunnen herstellen in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De ploeg van De Nooijer had een vervelende avond op de eigen Krommedijk. Het verloor met 1-4 van de ploeg uit Brabant.

Na een lange periode zonder Jupiler League voetbal moest FC Dordrecht vol aan de bak tegen de nummer tien van de ranglijst, Helmond Sport. In deze interlandperiode hebben de Schapenkoppen zich kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen de Brabanders. Bij de ploeg van De Nooijer zaten twee nieuwe namen op de bank, Statia en Wijkhuijs.

Helmond maat te groot
Het was een eerste helft waarin Dordt al snel met de rug tegen de muur werd geduwd. De Dordtenaren speelde aanvallend en kregen meerdere malen kansen op de openingstreffer maar steeds zat er een verdediger van Helmond Sport tussen de schoten van de Schapenkoppen. Ruim tien minuten gespeeld te hebben was Thomassen de man die de score opende. Het doelpunt van de Brabanders liet de Dordtenaren niet in de koude kleren zitten en ze bleven doorgaan met kansen creëren, zo ook Van Haaren. De middenvelder schoot rond het half uur van grote afstand op de doelman Kaya, die net op tijd redding kon brengen. Er leek een gelijkmaker in de lucht te hangen echter waren de ‘Kattenmeppers’ degenen die voor de rust tweemaal het net vonden en de ruststand bepaalden op 0-3 en daarmee de Schapenkoppen liet hangen.

Valse hoop op aansluiting
In een tweede helft, waarin FC Dordrecht terug moest komen, deed de ploeg van De Nooijer wat terug. Kort na de rust zorgde Thomas voor opwinding. Door middel van een hakbal probeerde de Fransman de 1-3 te maken maar zijn poging raakte te paal. Met een uur op de klok was daar de eretreffer voor FC Dordrecht door diezelfde Joël Thomas, die vanuit een vrije trap van Kramer de bal achter Helmond-doelman Kaya kopte. Dit bracht een beetje hoop terug in bij de Dordtenaren. De Schapenkoppen probeerde snel een de 2-3 te forceren maar zonder resultaat. Het was een race tegen de klok maar de hoop op een aansluitingstreffer werd door Marc Höcher aan diggelen geschoten. De nummer tien van de Helmonders schoot vanuit een vrije trap de 1-4 binnen. De laatste minuten waren van beide kanten niet optimaal en bepaalde Höcher de eindstand. FC Dordrecht maakt zich klaar voor de volgende wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Scoreverloop:
12’ 0-1 Thomassen
38’ 0-2 Thomassen
45+1’ 0-3 Zeldenrust
61’ 1-3 Thomas
72’ 1-4 Höcher

Opstellingen:
FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken. Alkan, Amevor, De Nooijer, Kramer, Klooster, Chacon, Thomas, Van Haaren (46’ Daniels) en Hak
Helmond Sport: Kaya, Van Koesveld, Janzen (69’ Justiana), Warmolts, Edwards, Braber, Höcher (79’ Hiwat), Zeldenrust (57’ Godee), Thomassen, Verkoelen en Ten Den

Bijzonderheden: arbiter Oostrom gaf een gele kaart aan Janzen (Helmond Sport) en Thomas, Kramer (FC Dordrecht)

Tekst: Niels Beenakkers