Geslaagde Benefietavond Inloophuis De Hoop brengt € 5.000,- op

22 november 2016 door Hennie van der Zouw
Geslaagde Benefietavond Inloophuis De Hoop brengt € 5.000,- op

DORDRECHT - “Als je in het Inloophuis bent geweest dan doet het wat met je.” Voor het derde jaar op rij organiseerde Inloophuis De Hoop een benefietavond. 170 mensen waren vrijdagavond  18 november aanwezig in de Bovenzaal op Dorp De Hoop in Dordrecht. Een gemêleerde groep mensen die allemaal één ding gemeenschappelijk hebben: ze hebben hart voor het Inloophuis en vooral voor de bezoekers die er komen. De benefietavond brengt € 5.000 op.

Carl van den Berg, beheerder van het Inloophuis, opent de avond. “Mensen die buiten slapen, schulden hebben, eenzaam zijn of verward; iedereen is welkom in het Inloophuis. Gemiddeld hebben we 80 tot 100 bezoekers per dag. Zij kunnen zich opwarmen met een kop koffie, een warme maaltijd nuttigen, douchen, hun kleding wassen of hun haar laten knippen. We kunnen hen alleen ontvangen dankzij donateurs, want het Inloophuis leeft volledig op giften. En dankzij 43 vrijwilligers die klaar staan om Gods liefde door te geven. Je bent op de wereld gezet voor elkaar. Ben je bereid om mensen te accepteren zoals ze zijn? Het is niet zij – hun, maar ‘wij’; dakloos worden kan iedereen overkomen.”

Na het heerlijke taartenbuffet, gebakken door de vrijwilligers van het Inloophuis, brengt de band Schrijvers voor Gerechtigheid de nood van kwetsbare mensen dichtbij met liedteksten als ‘Breek ons voorzichtig voor uw gebroken wereld’ en ‘Beweeg ons steeds dichter naar Uw bewogen hart’. 

Vervolgens is het woord aan schrijver en spreker Otto de Bruine. Onder het thema ‘Buiten de legerplaats’ brengt Otto verhalen dichtbij van mensen die durfden omzien naar de outcast van de samenleving. Zoals Jezus die risico’s durfde te nemen en omzag naar melaatsen. En pater Peter Damian die onder melaatsen ging wonen en na 16 jaar zelf melaats werd en hieraan overleed. “Zet het om in je eigen setting. Wij willen op afstand blijven. Wie heeft het lef om met vreugde te geven , risico’s te nemen en besmet te raken, bijv. met hardheid en gewenning?” Otto besluit: “God geve jullie de genade dat je in ieder mens de parel ziet, ook die mensen die niet uit hun vicieuze cirkel komen”.

Astrid, voormalig bezoekster van het Inloophuis draagt een zelfgemaakt gedicht voor. “Als je je zelfrespect verliest ben je alles kwijt. Bij het Inloophuis hebben ze me altijd met respect behandeld. Dit is de enige plek in Dordrecht waar je ziel getroost wordt. Het Inloophuis is fijn!”

Samuël Siahaija, teamleider fondsenwerving bij Vrienden van De Hoop, besluit de avond met een scherp nadenkertje: “Inloophuis De Hoop kan alleen doorgaan omdat donateurs het mogelijk maken. Het Inloophuis is werk dat uit Gods hart komt. Wil je meewerken aan Gods plan? Er zijn zoveel mooie woorden gezegd. Maar wat gaan wij nu doen? God geeft ons Zijn zegen. Jezus gaf zijn leven. En wat geven wij?”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.