FC Dordrecht verlaat Eindhoven onverdiend met lege handen

26 november 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vanavond in Eindhoven geen punten kunnen meenemen naar De Krommedijk. De ploeg van De Nooijer verloor met 2-1 van FC Eindhoven, waar een gelijkspel op z’n plek was geweest.

Beter lot verdiend
FC Dordrecht begon met een aantal wijzigingen in de opstelling. Vleugels verving de geschorste Kramer, Alkan maakte plaats voor debutant Statia en Da Cruz keerde terug in de basis na zijn schorsing. Diezelfde Da Cruz kreeg in de eerste helft de meeste overtredingen te verwerken van de Eindhovenaren, die hun benen niet thuis hielden toen de aanvaller er langs wilde.

Het was een eerste helft waarin de Dordtenaren overtuigender waren dan de thuisploeg. De ploeg van De Nooijer kreeg meerdere malen de kans op de openingstreffer, maar bleef deze uit. Dordt speelde behouden en zocht met enkele regelmaat het doel van Swinkels, maar echt gevaarlijk werden de Schapenkoppen niet. En als je in het voetbal niet scoort dan doet de tegenstander dat wel, zo ook FC Eindhoven. Na een ruim half uur op de klok schoot Vandeputte, na rommelig uitverdedigen, FC Eindhoven op voorsprong.

Gelijkmaker is niet genoeg
Kort na de rust kwamen de Schapenkoppen sterk uit de kleedkamer en kregen de gelijkmaker in de schoot geworpen door de thuisploeg. Joël Fabrice Thomas veroverde gemakkelijk de bal op het middenveld en stuurde Daniels weg die de bal in de rechterbovenhoek langs Swinkels schoot.

De Dordtenaren gingen er na de gelijkmaker vol tegenaan, op zoek naar die 1-2. Thomas en Daniels maakten het Swinkels meerdere malen erg lastig, maar de goalie van Eindhoven bleef overeind. Net als in de eerste helft ging het gelijk op en bleven beide teams in evenwicht. Toch kreeg FC Eindhoven hulp uit onverwachte hoek, namelijk van de scheidsrechter. Met een heel eenvoudig gegeven penalty kwam de thuisploeg weer op voorsprong en begon te tijd te dringen.

Er werd met man en macht gestreden voor de gelijkmaker, maar een vuist maken lukte de Dordtenaren niet. De Schapenkoppen verloren de race tegen de klok moesten met lege handen naar huis. De ploeg moet zich klaar gaan maken voor het duel van aanstaande maandag tegen Jong Ajax.