Ontspanningsavond op de dag tegen geweld tegen vrouwen goed bezocht

28 november 2016 door Hennie van der Zouw
Ontspanningsavond op de dag tegen geweld tegen vrouwen goed bezocht

DORDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Stichting Wezenlijk uit Dordrecht organiseerde afgelopen zaterdag 26 november, een ontspanningsavond voor vrouwen. Dit werd gedaan naar aanleiding van de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Op deze dag wordt over de hele wereld extra stil gestaan bij het nog steeds voorkomende, en in sommige streken zelfs toenemende, geweld tegen vrouwen. De ontspanningsavond werd gehouden in het eetcafé van Happinezz Hammam in Hendrik ido Ambacht en stond in het teken van positieve aandacht voor vrouwen.

Er werd een toespraak gehouden door de voorzitter Hülya Celik. Hierin vertelde ze waarom het belangrijk is dat vrouwen elkaar steunen en dat ze hun krachten moeten bundelen. "Een vrouw is een sterk wezen, want aan de vrouw is het grote geschenk gegeven om kinderen te baren. Een vrouw verdient het niet om gekleineerd, beledigd of geslagen te worden. Ze moet in de watten worden gelegd.", aldus Hülya Celik.
Ook hield D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya een toespraak. Zij werd speciaal voor deze avond uitgenodigd en vertelde het belang van en hoe de positie van vrouwen in de samenleving verbeterd kan worden.

Met deze speciale ontspanningsavond in de vorm van een Ladies Night kregen vrouwen van diverse afkomst de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en hun krachten te bundelen in een ongedwongen sfeer. Er werd genoten van heerlijke gerechten en er was gelegenheid om te dansen. Ook werden er in het hammam gedeelte demonstraties gegeven. Dit alles werd gedaan om de genodigde vrouwen te motiveren om meer tijd voor zichzelf vrij te maken en af en toe een momentje van rust in hun leven te creëren.

Foto: Op de foto van links naar rechts: Selda Akgul (eigenaresse Happinezz Hammam), Fatma Koser Kaya (Tweede Kamerlid van D66) en Hülya Celik (voorzitter Stichting Wezenlijk)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.