In memoriam: Will Spoor (Bekend als Snuitje uit Pipo de Clown)

28 november 2014
In memoriam: Will Spoor (Bekend als Snuitje uit Pipo de Clown)

DORDRECHT -  ‘Een mimespeler die een voorstelling speelt waarin de tekst heel belangrijk is. Een tekst die voor het grootste deel alleen via de bandrecorder is te horen.’
 
De Nederlandse mimespeler, acteur en theatermaker Will Spoor is dinsdag 25 november 2014 in Amsterdam op 86-jarige leeftijd overleden.
 
Will Spoor zat sinds 1989 in het bestuur van Stichting de LuiaardVrouwe. Onder de regie van Patrizia Filia speelde hij in de theatervoorstellingen Domus en Krapp’s Last Tape van Samuel Beckett. Deze laatste voorstelling ging in 2001 in première in ‘t Hof, in Dordrecht.
 
Ouderen kennen hem nog als Snuitje, de ene helft van het bandieten duo Snuf & Snuitje uit de televisieserie Pipo de Clown die in de jaren zestig en zeventig werd uitgezonden.

Hij studeerde viool en altviool en vertrok in 1951 naar Parijs, waar hij zijn debuut maakte als mimespeler. Van 1962 tot 1967 had hij een eigen mimeschool en in 1968 begon hij zijn eigen mimetheater. Hij stichtte daarna enkele theatergroepen, waaronder Waste of Time en Onk Theater Overal. Met eigen groepen of solo werkte hij mee aan mime- theater en straattheaterfestivals in talloze Europese landen.

Voor meer informatie, zie www.deluiaardvrouwe.nl/Krapp_recensie.htm

De foto is van Theun Okkerse

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.