1e plaats voor Dordtse kunstrijder Isabella Smit

07 december 2016 door Hennie van der Zouw
1e plaats voor Dordtse kunstrijder Isabella Smit

DORDRECHT - Afgelopen weekend werd op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam de 5e KNSB selectiewedstrijd kunstrijden verreden. De heer en dames van de Dordtse vereniging deden goede zaken in Amsterdam.

Tijdens de korte kür zaterdag wist de Dordtse Isabella Smit (12) voor de tweede keer in een week haar Personal Best te verbeteren naar 29,05 punten. De eerste keer was  afgelopen week in Dortmund, waar ze als beste Nederlandse een prachtige 9e plaats wist te veroveren op de internationale  NRW-Trophy met een puntentotaal van 28.15.

In Amsterdam  begon Isabella afgelopen zondag met een flinke voorsprong op haar directe concurrentes aan haar lange kür en mede dankzij de hoogste score voor uitvoering wist Isabella de eerste plaats vast te houden.

In de categorie Advanced Novice dames is er deelname door 5 rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden. Dat deze rijdsters tot de top van Nederland behoren laat de uitslag zien met op de eerste 4 plaatsen een rijdsters van de Dordtse Vereniging Aan de leiding gaat  Isabella Smit (12) uit Dordrecht gevolgd door Dani Loonstra (11) uit Barendrecht, die de beste lange kür reed, Lindsay van Zundert (11) uit Etten Leur en Dordtse Rosalie van Wageningen (13) op de 4e plaats. In dit veld van 17 rijdsters eindigde Dordtse Demi Sijswerda (14) op de 11e positie.

In de categorie Basic Novice reed  Didier Dijkstra (11) uit Utrecht een prima wedstrijd en pakte de eerste plaats.

In de categorie Basic Novice dames was er een prima 8e plaats voor Julia van Rennes(11) uit Klaaswaal.
Rosalie kwalificeerde zich in Amsterdam, Didier, Dani, Isabella en Lindsay hebben zich in voorgaande wedstrijden gekwalificeerd voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap dat van 23 tot en met 26 februari 2017, als onderdeel van de Challenge Cup, verreden zal worden op De Uithof te Den Haag.

Deze getalenteerde kunstrijders trainen bij het trainersteam van topcoach Astrid Winkelman bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden in Dordrecht.

Op 4 en 5 februari  volgt nog de zesde KNSB selectiewedstrijd in Eindhoven waarna van 23 t/m 26 februari 2017 de finale voor het Open Nederlands Kampioenschap verreden wordt in Den Haag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.