Nieuwe 'vloot' patiëntenrolstoelen geschonken door Vriendenfonds ASz

15 december 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuwe 'vloot' patiëntenrolstoelen geschonken door Vriendenfonds ASz

DORDRECHT - Nieuwe ‘vloot’ patiëntenrolstoelen geschonken door Vriendenfonds ASz
Patiënten op de ziekenhuislocaties Dordwijk en Zwijndrecht kunnen voortaan gebruik maken van in totaal zeventig nieuwe, riante rolstoelen. Deze zijn geschonken door het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ze staan voor patiënten klaar in de centrale hal en ze zijn, net als winkelwagentjes, mee te nemen met een euromunt.

Het Vriendenfonds heeft enerzijds als doel het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek door middel van schenkingen, anderzijds het verhogen van het patiëntcomfort. “Daarbij richten wij ons op zaken waar in het normale ziekenhuisbudget eigenlijk geen ruimte voor is”, vertelt secretaris Mark Uilhoorn. Het ziekenhuis had voorheen rolstoelen die werden geleased van een externe partij, maar dat was een prijzige aangelegenheid.

De forse investering in de nieuwe 'vloot' - ruim 1000 euro per exemplaar - is mogelijk gemaakt door donateurs. “Wij hadden allang de wens om deze rolstoelen te verzorgen”, vertelt Uilhoorn. “Uit ervaring weet ik dat je je meteen patiënt voelt, wanneer je in een rolstoel wordt vervoerd binnen het ziekenhuis. Bij deze fraaie stoelen moet ik echt zeggen dat je je ook een beetje koninklijk voelt. Niet alleen door de oranje kleur; vroeger hadden koningen écht rolstoelen. Filips II en Lodewijk XIV hadden er een.”

Het Vriendenfonds gaat de stoelen tevens gebruiken om aan zijn eigen bekendheid te werken. Uilhoorn: “Vanaf 2017 gaan wij bedrijven uit de regio benaderen met het verzoek om ‘Bedrijfsvriend’ van het ziekenhuis te worden. Ze kunnen kiezen uit een aantal sponsorpakketten. Van hun bijdragen doen wij goede dingen voor de patiënten of voor onderzoek, in ruil daarvoor geven we zichtbaarheid - onder meer via uitingen op deze rolstoelen.”

Ziekenhuisbestuurder Anneke Sanderse nam op 14 december symbolisch een stoel in ontvangst van het Vriendenfonds. “We zijn heel blij met deze heel luxe, nuttige en zichtbare bijdrage aan het comfort van onze patiënten”, zegt zij. “We zijn ook blij met de aanwezigheid van het Vriendenfonds en hopen dat veel bedrijven uit de omgeving zich via het fonds als sponsor aan ons willen verbinden.” Organisaties die hiervoor interesse hebben, kunnen mailen naar vriendenfonds@asz.nl

Foto © Maartje Brockbernd:
Van links naar rechts op de foto: Wim de Leur (voorzitter Vriendenfonds), Anneke Sanderse (lid Raad van Bestuur ASz), Mark Uilhoorn (secretaris Vriendenfonds) en Marije Siteur (afdelingshoofd Receptie ASz) tijdens de overdracht van de stoelen aan het ziekenhuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.