Johan de Wittspeld voor mevrouw P Kruithof-Kok

21 april 2016

DORDRECHT - Wethouder R.E.C. Reynvaan - Jansen reikte woensdag 20 april 2016 om 21.15 uur een Johan de Wittspeld uit aan mevrouw P. Kruithof - Kok, vrijwilligster van de Dubbeldamse gymnastiekvereniging 'Door Vrienden Opgericht'. De uitreiking vond plaats na afloop van de Algemene Ledenvergadering in het clubgebouw van 'D.V.O.' aan de Esdoornlaan 2 te Dordrecht.

Mevrouw P. Kruithof – Kok krijgt de Johan de Wittspeld vanwege haar langdurige verdiensten voor de gymnastiekvereniging. Van 1958 tot 1988 maakte zij als secretaris deel uit van het bestuur. In 1958 richtte zij de afdeling senioren recreatiegymnastiek voor dames op en gaf daar tot 1991 leiding aan.

Bijna 30 jaar lang was zij verantwoordelijk voor de jaarlijkse 'Bout-avond'. Dit was een jaarlijks terugkerende verenigingsactiviteit waarmee via een lotenverkoop de vereniging van extra inkomsten werd voorzien.

Mevrouw Kruithof is al jarenlang nauw betrokken bij de telcommissie en bij de grote loterij van de clubkampioenschappen.Tevens was zij lid van de jubileumcommissie, die de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging in 2013 voorbereidde. Sinds 2011 zet zij zich in voor het bijhouden van het archief van 'D.V.O.'. 

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van Burgemeester en Wethouders op voorstel van één van zijn leden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.