Herfstcompetitie 2016 van de Klockelaerschaakgroep voor "oudere jongeren" zit erop

16 december 2016 door Hennie van der Zouw
Herfstcompetitie 2016 van de Klockelaerschaakgroep voor "oudere jongeren" zit erop

DORDRECHT - Schaakgroep De Klockelaer beëindigde op donderdagmorgen 15 december de herfstcompetitie. Mark Hopman bleek de sterkste in de laatste van de vier seizoenscompetities, die door Schaakgroep De Klockelaer elk jaar worden gespeeld. Ongeslagen en met zeven overwinningen en drie remises bleef hij Bert Dobber voor. Dirk Bongertman eindigde als derde. Over alle seizoenscompetities van 2016 gerekend bleek Bert Dobber de sterkste. Hij mag zich kampioen van De Klockelaer 2016 noemen.

Schaakgroep De Klockelaer speelt vier seizoenscompetities per jaar, die elk ongeveer 10 à 12 speelrondes duren. Aan het eind van het jaar wordt dan de algemeen kampioen bekend en worden er vele prijzen uitgedeeld. Dat zal op 5 januari 2017 aan het begin van de wintercompetitie plaatsvinden. Bij Schaakgroep De Klockelaer is er naast de vier seizoenscompetities ook ruimte voor enkele feestelijke bijeenkomsten, waarbij vaak een snelschaaktoernooi, een lezing, een demonstratie of een simultaan door bekende Dordtse schakers wordt gehouden.

Schaken bij De Klockelaer kan op elke donderdagmorgen in de Tak van Poortvlietstraat in Crabbehof en is voor spelers van alle niveaus. Huisschakers kunnen zo de eerste stappen in competitieverband zetten. Clubschakers krijgen de kans extra ervaring op te doen. Iedere "oudere jongere" (m/v) kan meedoen en wie weet, krijgen deelnemers zo ook zin om bij de Dordtse schaakclubs SC Dordrecht en De Willige Dame mee te gaan doen. Met dat "oudere" valt het overigens wel mee: er spelen zowel veertigers als tachtigers mee in De Klockelaer. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Ze schaken heel graag en dat is te merken aan de trouwe wekelijkse opkomst.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.