Beter Voor Dordt: 'Breng het horeca-handhavingsbeleid weer in balans'

20 december 2016 door Hennie van der Zouw
Beter Voor Dordt: 'Breng het horeca-handhavingsbeleid weer in balans'

DORDRECHT - (bron BVD) Momenteel heerst er veel onrust bij horecaondernemers over de toepassing van het huidige Dordtse horeca-handhavingsbeleid. Beter Voor Dordt is van mening dat in sommige situaties een strikte toepassing van dit beleid in fiancieel, economisch, juridisch maatschappelijk en menselijk opzicht tot onwenselijke situaties leidt. Daarnaast constateert Beter Voor Dordt dat een strikte toepassing van het beleid op gespannen voet staat met de uitgangspunten van een levendige binnenstad en een gunstig vestigingsklimaat voor horecaondernemers.

Beter Voor Dordt is van mening dat het huidige beleid op onderdelen onvoldoende rekening houdt met de negatieve gevolgen van een sluiting. Een sluiting die langer dan één maand duurt, heeft automatisch tot gevolg dat een horecaondernemer zijn drank- en horecavergunning voor minimaal vijf jaar kwijtraakt.

Vanuit de wens dat het huidige horeca-handhavingsbeleid meer in balans wordt gebracht met het
herstellend karakter (voorkomen van een verdere verstoring van de openbare orde/herstel openbare orde) van een sluiting, dient de fractie Beter Voor Dordt een motie in tijdens de gemeenteraads vergadering van 20 december.

In de motie wordt de burgemeester verzocht om te onderzoeken op welke onderdelen het horecahandhavingsbeleid mogelijk kan worden aangepast. Ook wordt de burgemeester gevraagd om de duur van een eerste sluiting van een horecabedrijf tot maximaal vier weken te beperken. De burgemeester wordt opgeroepen dit onderzoek samen te doen met Dordtse horecaondernemers en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Drechtsteden en de gemeenteraad uiterlijk 1 april 2017 te informeren over de uitkomsten
.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.