Aangepaste tablets voor communicatie en mantelzorg uitgereikt

20 december 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht stelt vijftig Companen (bijzondere tablets) ter beschikking aan ouderen die minder digitaal vaardig zijn. Wethouder Karin Lambrechts heeft maandag 19 december de eerste Compaan uitgereikt aan mevrouw A. den Otter. De Compaan draagt bij aan vermindering van eenzaamheid bij ouderen en ontlast mantelzorgers. Gemeente, MEE Drechtsteden en de producent werken hierin samen.

De Compaan is dé tablet voor senioren om met familie en vrienden te communiceren. Foto’s en video’s delen, berichten sturen, afspraken maken, een spelletje spelen, internetten, beeldbellen en zelfs een kerkdienst thuis volgen van de eigen kerk behoort tot de mogelijkheden. Door het gebruik van grote knoppen en simpele navigatie kan iedereen met de Compaan overweg. Bovendien is de Compaan uitgevoerd in een lijst van duurzaam hout, zodat hij stevig op tafel staat.

Mantelzorg
Naast communicatie met familie en vrienden kan de Compaan ook een rol spelen bij de mantelzorg. Via het Compaan Portaal, een beveiligde website bereikbaar via smartphone, tablet en computer, kan de familie de Compaangebruiker ondersteunen in het dagelijks leven. Ouderen kunnen hierdoor langer zelfstandig thuis blijven wonen. Er kan bijvoorbeeld een medicijnenschema worden ingevoerd, waarna de Compaan herinneringen voor het innemen van medicijnen aangeeft. Ook kan een dagelijkse ‘Goedemorgenfunctie’ worden ingesteld. De familie wordt gealarmeerd als de Compaangebruiker niet reageert op een ‘Goedemorgenmelding’.

Idee
Het idee van de Compaan is ontstaan vanuit de eigen ervaring van de oprichter, Joost Hermanns. Zijn 90-jarige oudtante wilde met een iPad aan de slag maar dat bleek te moeilijk. Omdat zijn oudtante wel wilde e-mailen en foto’s wilde zien, bedacht Joost de Compaan. “Nu stuur ik haar bijna iedere dag een foto van mijn kinderen”.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.uwcompaan.nl/dordrecht of neem contact op met een van de vijf ambassadeurs. Zij zijn te bereiken via MEE Drechtsteden, telefoon 078-750 89 00 of per e-mail servicebureau@meedrechtsteden.nl. De ambassadeurs werken in verschillende wijken van Dordrecht en komen zodoende in contact met de ouderen en mantelzorgers die mogelijk voor de Compaan in aanmerking komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.