Plannen voor toekomstbestendige sportinfrastructuur krijgen vorm

22 december 2016 door Hennie van der Zouw
Plannen voor toekomstbestendige sportinfrastructuur krijgen vorm

DORDRECHT - De afgelopen maanden hebben vv Dubbeldam, Movado, OMC en TT Dordrecht actief opties verkend voor verplaatsing. Waar het voor de zomer nog individuele trajecten leken, zijn de afgelopen maanden serieuze verbindingen tot stand gebracht. Uitgangspunt is een toekomstbestendige sportinfrastructuur gericht op samenwerking en optimaal gebruik van faciliteiten.

VV Dubbeldam, Movado en TT Dordrecht willen een nieuw gedeeld complex realiseren op Sportpark Schenkeldijk. Onder de projectnaam 'De Paraplu' werken de verenigingen aan een plan voor drie verenigingen onder een dak. Wellicht sluiten meer verenigingen aan.

OMC ontwikkelt samen met FC Dordrecht een plan voor sportpark Krommedijk. Nu FC Dordrecht werkt aan 'vernieuwbouw scenario' voor het huidige stadion kan het beoogde onderkomen voor OMC hiermee gecombineerd worden. Door OMC meer centraal te plaatsen kunnen ook RCD en DFC mogelijk gebruikmaken van de faciliteiten.

Snel verplaatsen
Verplaatsen van een vereniging vraagt de nodige tijd en zorgvuldigheid zowel voor het proces, locatie, accommodatie maar ook voor verenigingen en betrokken leden. De beweging die de gemeente met de Toekomstvisie Sportparken heeft ingezet, wordt nu meer concreet. Er zijn serieuze samenwerkingsverbanden ontstaan. Wethouder Reynvaan (Sport): 'Het is een mooie eerste aanzet maar we zijn er nog niet. Het is nu noodzakelijk dat de verenigingen met passende ontwerpen en kostenramingen komen. Dat is echt nodig om de verenigingen snel te verplaatsen. Zodra er voorstellen op tafel komen waar overeenstemming over is bereikt, worden deze ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden.'

Kunstgrasveld OMC versneld
OMC is bereid eerder te trainen op de Krommedijk. Het college is bereid daarvoor versneld een kunstgrasveld aan te leggen op de Krommedijk waardoor daar voldoende capaciteit is.

Toekomstbestendig
In de zomer van 2015 heeft de gemeenteraad de Toekomstvisie Sportparken vastgesteld. Met die visie wordt ingezet op een toekomstbestendige sportinfrastructuur gericht op samenwerking en optimaal gebruik van faciliteiten, velden en financiële middelen. De gemeenteraad heeft hiervoor 5,5 miljoen euro gereserveerd. De gemeente wil de verenigingen zo snel mogelijk verplaatsen.

Het college zet samen met de verenigingen in op het zo snel mogelijk opstellen van conceptplannen en kredietaanvragen. Na besluitvorming in de gemeenteraad kunnen de eerste verhuisbewegingen en bouwwerkzaamheden worden gerealiseerd in 2017. Uiterlijk in 2018 moeten de trajecten volledig zijn afgerond.

Het college informeert de gemeenteraad over de voortgang van de toekomstvisie met een raadsinformatiebrief.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.