John van Waardenberg verrassend succes op Hoogendoorntoernooi schaakclub Dordrecht

28 december 2016
John van Waardenberg verrassend succes op Hoogendoorntoernooi schaakclub Dordrecht

DORDRECHT - Het elfde Hoogendoorntoernooi bij schaakclub Dordrecht was succesvol. De Dordtse schaker  van de Willige Dame, John van Waardenber, was dat ook.

De tweede teamspeler van schaaksocieteit in de Lutherse kerk kreeg speciale aandacht in het verslag op de website Tomsschaakboeken en op de site bij de organiserende schaakvereniging Dordrecht. Van Waardenberg werd met 5,5 uit 7 gedeeld tweede, was de eerste Dordtenaar in het klassement en won een ratingprijs. Hij was vooraf onder de 55 deelnemers als nummer 38 geklasseerd.

FM Frans Konings was met 7 uit 7 de absoluut sterkste en werd uiteraard gehuldigd door Dordrecht-voorzitter Arend Grootheest.

Vooraf was aan John van Waardenberg een rating meegegeven van pakweg 1500. Het was 35 jaar geleden (!) dat Van Waardenberg met 5 uit 7 de sensatie was in het open-kampioenschap van de Drechtstreek. Dat staat ook als Fokkertoernooi in de boeken. De archivaris van schaakclub Dordrecht, Ton Slagboom, liet dat feit niet onvermeld op de website van zijn club. ,,John van Waardenberg is ouderwets op dreef."

Schaakclub Dordrecht wist meer dan 50 schakers naar de eigen speelzaal in de Crabbehoeve te krijgen en heeft al aangekondigd dat eind 2017 het twaalfde Hoogendoorntoernooi op de agenda staat. Op het elfde toernooi bleek weer een goed draagvlak te zijn om gezellig te schaken in de kerstvakantie. Voor de clubs is dat ook schaakpromotie.

Begin 2017 gaan de Dordtse clubs weer verder met het eigen kampioenschap. IM Mark Timmermans is favoriet bij Dordrecht. Naomi Snikkers staat bovenaan bij de Willige Dame. Deze club heeft bijna de eerste competitie achter de rug in de kerk aan de Vriesestraat 20-22 waar Jan Lokhorst de bekende huisbewaarder is. Secretaris Willem Platje geeft met wekelijks verslagen op de website van de club het schaken in de kerk een extra uitstraling mee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.