Van der Mijle wordt hoofdsponsor GSC/ODS

29 december 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Natuursteenbedrijf Van der Mijle is de nieuwe hoofdsponsor van de Dordtse voetbalclub GSC/ODS. Al vele jaren is het bedrijf een trouwe sponsor van de club, maar vanaf 1 januari 2017 zal de naam ook uitgedragen worden op de nieuwe tenues van het eerste elftal.

De naam Van der Mijle is al sinds mensenheugenis verbonden aan ODS, dat in 2013 fuseerde met GSC. De naamgenoot en opa van de huidige directeur richtte het bedrijf in 1921 op en was z’n leven lang lid van ODS. Kleinzoon Rein speelde, toen nog op het Sportpark Reeweg, in de jeugd regelmatig met shirtreclame van het familiebedrijf. “De geschiedenis herhaalt zich”, stelt hij nu glimlachend vast.

Het natuursteenbedrijf is gevestigd aan de Reamurstraat, op bedrijventerrein Louterbloemen, maar doet zaken door heel het land en ver daarbuiten. Voor de inkoop van natuursteen gaat de directeur persoonlijk regelmatig naar bijvoorbeeld Italië, maar ook China: “we gaan voor de beste en mooiste steensoorten, daar hebben we onze goede naam aan te danken”, weet Rein van der Mijle.

Hoewel iedereen voor een plavuizen vloer of een drempeltje altijd welkom is, is het bedrijf vooral actief in de bouwsector, vertelt hij:  “Nieuwe ontwikkelingen, zoals de boulevard van Cadzand en de fietsenstalling van Rotterdam-Blaak, maar ook restauratieprojecten, zoals oude stadhuizen en diergaarde Blijdorp. Heel uiteenlopend werk, maar da’s juist leuk. En gelukkig hebben we een goed gevulde orderportefeuille.”

GSC/ODS is verguld met sponsors zoals Van der Mijle, zegt Thomas van Ewijk van de sponsorcommissie van de club: “Met het vertrek van hoofdsponsor Mariteam viel er echt een gat. Als club kun je leven van contributies en kantine-omzet, maar als je iets meer wilt doen voor je leden heb je keihard reclame-inkomsten nodig. Sponsors komen echter niet vanzelf, je moet ze als club iets te bieden hebben. Daar moet je continue aan werken.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.