Eerste Mamacafe Drechtsteden prima bezocht

18 februari 2016
Eerste Mamacafe Drechtsteden prima bezocht

DORDRECHT -  Maar liefst vijftien baby’s vormden de prachtige opkomst van het eerste Mamacafé Drechtsteden op woensdag 17 februari. Op schoot of in de maxicosi bij twaalf mama’s en twee oma’s, zorgden de kleintjes voor een gezellige babysfeer in Brasserie Downtown aan de Bleijenhoek in Dordrecht.

De organisatoren zijn verguld met zo’n mooie eerste aflevering van de nieuwe, maandelijkse bijeenkomst voor jonge moeders uit de regio. De mama’s kunnen hier ervaringen uitwisselen over onder meer (borst-)voeding, slapen, spelen en tal van andere vraagstukken waarmee jonge ouders te maken krijgen. Regelmatig komen specifieke thema’s aan bod zoals draagdoeken, babytaal of muziek.

Barbara Muller, de Dordtse voorvechtster van babyrechten en grondlegger van Het Babyhuis, verrichte de openingshandeling. “Dit mooie initiatief voorziet zeker in een behoefte”, vertelde zij deels uit eigen ervaring, voordat ze het lint doorknipte. “Zeker bij je eerste kindje vraag je je al snel af of je het allemaal wel goed doet en of dingen normaal zijn. Het Mamacafé Drechtsteden is een fijne, informele plek waar je hoort dat je echt niet de enige bent met vragen of twijfels. Je krijgt tips en antwoorden, maar een ander kan ook haar voordeel doen met jouw tips en antwoorden. Zo leer je van elkaar.”

Voortaan is er op elke derde woensdag van de maand Mamacafé Drechtsteden. Inlopen kan dan tussen 10.00 tot 12.00 uur.  Het initiatief is van Geboortecentrum Rhena van het Albert Schweitzer ziekenhuis, samen met Kraamzorg De Waarden, Careyn Kraamzorg en Kraamcentrum DAT. Er is altijd minstens één lactatiekundige aanwezig voor advies. Downtown zit pal naast de waterbushalte Merwekade.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.