Rolstoelbussen bewust in brand gestoken in Sterrenburg

01 januari 2017 door Paul Schrandt
Rolstoelbussen bewust in brand gestoken in Sterrenburg

DORDRECHT - Tijdens oudejaarsavond zijn aan de Blaauwweg twee auto's van de 'Gebruikersvereniging Rolstoelbus' door brand verloren gegaan.
Om 23.23 uur kwam er via 112 een melding binnen van een autobrand. Kort daarvoor was via hetzelfde nummer al melding gemaakt bij de politie van een groep jongeren, die in de buurt voor overlast zorgde.

Deze groep, zo'n 20 jongeren die bekend zijn bij de politie, zorgde al eerder op de avond voor overlast in de wijk. Deze overlast bestond voornamelijk uit het afsteken van zwaar vuurwerk, openbaar urineren en asociaal gedrag.
Al eerder op de avond werd op verschillende plekken een benzinelucht geroken door bewoners in de omgeving. Er is dus waarschijnlijk sprake van opzettelijke brandstichting.

De 'Gebruikersvereniging Rolstoelbus' is enorm gedupeerd door het verlies van de twee auto's. "We zijn twee van onze vijf bussen kwijt", aldus penningmeester Cor Kerkhof van GVR. "Dit betekent langere wachttijden voor onze leden. Ze worden niet meer opgehaald op de gebruikelijke tijden omdat we nu alles moeten verdelen over drie busjes".

De politie heeft de zaak in onderzoek.

(Bekijk de video van de brand op Facebook)

Foto's: Paul Schrandt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.