PVDA stelt vragen aan college over de Vreugdevuren in Krispijn

02 januari 2017 door Hennie van der Zouw
PVDA stelt vragen aan college over de Vreugdevuren in Krispijn

DORDRECHT - De gemeenteraad - zeker ook de PvdA - is accoord gegaan met een budget voor Vreugdevuren in Krispijn en Zeehavenlaan tijdens de jaarwisseling. Deze Vreugdevuren vonden andere jaren ook al een beetje plaats, maar nu wilden we er een officieel feest van maken. Wij denken dat een dergelijke activiteit juist positief kan bijdragen aan de saamhorigheid en levendigheid in de buurt.

Nu blijkt het direct tot problemen te hebben geleid - met ingrijpen van politie en ME - en de politie zegt er liever helemaal vanaf te willen, omdat het in hun ogen onbeheersbaar en onveilig is. De PvdA zou graag de Vreugdevuren behouden en PvdA raadslid Peter Puik heeft dan ook vragen aan het college gesteld over de gang van zaken.

Wat is er precies gebeurd bij de twee Vreugdevuren in Krispijn en Zeehavenlaan tijdens de jaarwisseling, en waarom ging het fout? Welke preventieve maatregelen waren genomen om overlast te voorkomen?

De PvdA vindt het belangrijk dat er met bewoners, politie en gemeente wordt geëvalueerd, en dat er wordt bekeken onder wat voor voorwaarden de Vreugdevuren ook volgend jaar kunnen worden georganiseerd. Bij deze evaluatie willen wij ook de jongeren zelf betrekken.

PvdA vragen aan college:

1) Kunt u ons een overzicht geven van de gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling nabij de twee vreugdevuren in Dordrecht? (te weten in Krispijn en de Zeehavenlaan)

2) Welke preventieve maatregelen heeft u genomen om de bewoners te ondersteunen in het bestrijden van overlast tijdens het vreugdevuur?

3) Bent u het met ons eens dat een buurt of wijk activiteit een positieve bijdrage kan leveren aan de veiligheid en sociale binding tijdens het oud en nieuw feest?

4) Kunt u ons aangeven of de vreugdevuren hebben geleid tot een grotere veiligheid in deze buurten tijdens de oud en nieuw viering?

5) Welke inzet gaat u of de diensten doen om de vreugdevuren een volgende jaarwisseling mogelijk te maken?

6) Worden de vreugdevuren met de (organiserende) bewoners gezamenlijk geëvalueerd?

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.