Studio De Witt op zaterdag 7 januari 2017: "Wie is Do in Dordt?"

06 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Studio De Witt op zaterdag 7 januari 2017: "Wie is Do in Dordt?"

DORDRECHT - Zaterdag 7 januari is de Dordtse Dominique van Dijk, bekend van de cityblog "Do in Dordt" de hoofdgast bij Studio De Witt.

Zij noemt zich Do In Dordt. Een Dordtophile die zich ooit door de liefde liet verschalken om zich vervolgens in Dordrecht te vestigen.

Dominique van Dijk is een product ontwikkelaar, design liefhebber die als een blok viel voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Ze struinde door de stad opzoek naar de leukste "Things to do" of "Places to go" zegt zij op haar site Do in Dordrecht.

Wat zij in Dordrecht mistte was een echte cityguide met de ins en outs van van de stad. Zij besloot in actie te komen en richtte in 2014 "Do in Dordt" op, een cityblog die snel haar plek vond onder de Dordtenaren en mensen buiten Dordt.

Zaterdag praten wij met haar in de uitzending van Studio De Witt over haar passie voor Dordrecht en haar Cityblog-drive om Dordrecht te promoten.

En gedurende de hele uitzending luisteren wij ook naar haar muziekkeuzes.

In het tweede uur  aandacht voor de achtergrond van de actualiteiten van deze week  uit Dordrecht en de Drechtsteden.

De op hande zijnde sluiting van de winkel Windsister Warehouse op de Voorstraat-Noord. Nog maar twee jaar geleden werd deze woonwinkel verkozen tot de leukste winkel van Nederland. De economie trekt aan maar daar merken de ondernemers nog niet veel van.

Verder aandacht voor de problemen rond de oud en nieuw viering in Dordrecht met interviews met burgemeester Brok en wethouder Reynvaan. En reacties uit de politiek.

Dichter van dienst is Jehanne Hulsman.
Jehanne Hulsman, juriste, musicienne, schilderes, dichteres, schrijfster en vooral een sociaal bewogen mens. Jehanne werd in '52 geboren in Leiden en kwam via een periode in Rotterdam, uiteindelijk in '70 in Dordrecht terecht. Twintig jaar was zij professioneel actief op muziek-gebied, zowel uitvoerend als in het lesgeven. Braziliaanse jazz had haar voorkeur in het lichte muziekgenre waarin zij actief was.  Na een ongeluk in '98 kwam er een abrupt einde aan haar bloeiende muziek-carrière. Gedurende het herstelproces heeft ze zich toegelegd op wat nog wel kon, schrijven. Voor het ongeluk werkte ze reeds als freelance journaliste voor een huis-aan-huisblad, erna breidde ze waar mogelijk die werkzaamheden uit. Als vrijwilligster zette zij zich op allerlei gebieden in om met de blijvende beperkingen, haar nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Inmiddels heeft ze zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdig mens, juriste en kunstenaar.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.