Scouting Christiaan de Wet viert 100-jarig jubileum

21 juni 2016
Scouting Christiaan de Wet viert 100-jarig jubileum

DORDRECHT - Scouting Christiaan de Wet viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum. Er is er een jarig, hoera, hoera; 't is heel bijzonder dat zijn zij.

Exact 99 jaar geleden, op 17 juni 1917, wordt Troep IV van Dordrecht, later omgedoopt tot Scouting Christiaan de Wet, opgericht. Dit laten zij natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Heel 2017 zal in het teken staan van dit bijzondere jubileum. Scouting Christiaan de Wet heeft verschillende activiteiten op de planning staan, om het hele jaar door feest te vieren.

Aftrap Jubileumjaar op 14 januari 2017
Al 100 jaar lang zetten zij hun voetstappen in Dordt. Maar waar lopen die precies? Tijdens een heerlijke scoutingactiviteit kan iedereen kennismaken met de luchtverkenners en welpen van toen. Scouting Christiaan sluit deze dag af met een stoere activiteit in de binnenstad van Dordrecht. Locatie: nog nader te pepalen. Dwars door Dordt.Jubileumfeest met reunie op 17 juni 2017
Exact 100 jaar na onze oprichting wil Scouting Christiaan de wet hun verjaardag op een spectaculaire manier vieren. Een dag door scouts voor scouts. Met alle leden, oud-leden, (oud-)leiding, (oud-)bestuur, ouders en andere scouts, zullen ze hun verjaardag op z'n scouts vieren. Kampvuur en andere scoutingactiviteiten, verhalen en herinneringen, een blijvende herinnering aan het jubileum en een film over Scouting Christiaan de Wet zullen deze verjaardag onvergetelijk maken. Locatie: Clubhuis Scouting Christiaan de Wet, Middelweg 10, Dordrecht.

Groepskamp van 8 juli tot en met 15 juli 2017
Een bijzonder moment op scouting vier je met een kamp. Daarom gaat Scouting Christiaan de Wet in hun jubileumjaar met al hun jeugdleden tegelijk op kamp. Van vijf tot achttien, jongens en meiden, met al deze 125 leden hopen ze een week lang samen op pad te gaan. Locatie: Labelterrein Buitenzorg in Baarn.

Afsluiting jubileumjaar
Wat mooi begint, moet je mooi afsluiten. Daarom wil Scouting Christiaan de Wet hun jubileumjaar binnen hun eigen groep afsluiten, met een terugblik op hun - nu al onvergetelijke - zomerkamp en jubileumjaar. De datum daarvoor is nog nog niet vastgelegd. Locatie: Clubhuis Scouting Christiaan de Wet, Middelweg 10, Dordrecht.

Hulp gezocht
De afgelopen eeuw hebben jongens - en later ook meiden - onvergetelijke avonturen beleefd bij Scouting Christiaan de Wet. Om al die verhalen te kunnen blijven vertellen, hebben ze jouw hulp nodig.Ben (of ken) jij iemand die vroeger betrokken was bij Scouting Christiaan de Wet of zelfs bij Troep IV? Like dan de Facebookpagina en stuur een mail naar jubileum@christiaandewet.nl. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Heb jij herinneringen, foto's en/of filmbeelden uit al die jaren van Scouting Christiaan de Wet? Neem dan contact met hen op via hun emailadres  jubileum@christiaandewet.nl of via telefoon 06 17 36 38 27. Hopelijk kunnen ze zo een hoop oud-leden opsporen en er een fantastisch jubileumjaar van maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.