Jongerenraad Dordrecht wil in NS-station meer veiligheid en een huiskamersfeer

11 januari 2017
Jongerenraad Dordrecht wil in NS-station meer veiligheid en een huiskamersfeer

DORDRECHT - Het centraal station van de NS in Dordrecht moet gezelliger, veiliger worden. Jongeren vinden dat het een soort huiskamer van Dordrecht moet worden. Hiervoor pleitte gisteren in de gemeenteraad de Dordtse jongerenraad. De afvaardiging kreeg de kans om hun wensen te uiten vanaf dezelfde plek waar eerder burgemeester Arno Brok zijn nieuwjaarstoespraak had gehouden. De burgemeester vond de presentatie een goed idee zeker nu dit jaar het jongerenlintje niet werd uitgereikt.

De hal van het station in Dordt oogt  nu volgens de jongeren nergens naar. In het verleden waren er een aantal loketten. Thans is er een aparte ruimte voor informatie en verkoop van bijzondere vervoersbewijzen. De rest van de centrale hal is meer kale wachtruimte.

In het verre verleden had het station twee restaurants, een kapper, een lectuurwinkel en een andere sfeer. De gemeente heeft wel de voorkant van het station helemaal opgeknapt. Dordrecht centraal is vanaf 1872 in gebruik. In 2022 kan worden gevierd dat Dordrecht 150 jaar op het spoor is aan gesloten. In andere steden werd zo'n jubileum groot gevierd ook om de voorzieningen weer bij de tijd te brengen.

Vandaag klagen reizigers over overvolle treinen vanaf het station en te weinig verbindingen. De gemeente wil daaraan gaan werken en een voorlichter zegt dat op allerlei niveaus over de zorgen worden gesproken.

In het verleden zijn ook plannen gemaakt om de route tussen binnenstad en het station aantrekkelijker te maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.