Amnesty: Dordrecht is een plek waar mensenrechten verdedigers zich gesteund weten

15 januari 2017

DORDRECHT - Amnesty Internal vindt het belangrijk dat Dordrecht een plaats wil zijn, waar mensenrechten verdedigers zich gesteund weten. Dat zei directeur Eduard Nazarski zondagmiddag bij de opening van de foto-expositie rond 37 gewone mensen, die de strijd voor vrijheid met hun leven hebben betaald of zijn verdwenen.

De belangstelling voor de openbing was groot en te groot om iedereen een plek in de film- en theaterzaal vn het voormalig kinderdagverblijf een plaats te kunnen geven. Hierdoor kon niet iedereen genieten van een klassiek kwartet dat speciale composities speelde. Na elk nummers werden door kinderen foto's naar de expositieruimte gebracht.

Defenders


Defenders in Dordrecht brengt de foto-expositie For Those Who Died Trying naar Dordrecht. Op de plaatsen waar mensen werden vermoord, heeft fotograaf Luke Duggleby de slachtoffers weer een gezicht gegeven. Hij zette voor zijn foto een portret neer op de plek, die alles zegt over de inzet van de 37 slachtoffers uit Thailand.

Zo is er een blijvende herinnering voor zij die zich uitspraken voor de gezondheid, het levensonderhoud, cultuur of het milieu in hun stad, dorp of streek. Hun inzet voor vrijheden en mensenrechten botsten met andere belangen. In het gebouw va DOOR aan de Voorstraat 142-144 wees Nazarski erop dat er bedrijven zijn, die mensen inhuren om mensen aan te pakken die in hun recht staan. De beginselen van de mensenrechten tellen dan nooit. ,,We weten niet of het geweld van bedrijven zal toenemen, maar het is goed te weten dat Dordrecht voor vrijheid kiest".  Hij had onderzoek gedaan en vastgesteld dat in 1783 al een belangrijk manifest in Dordrecht was verschenen voor de vrijheid. Defenders Dordrecht beschouwen vrijheid anno 2017 als een ruimte om te protesteren en om voor het recht op te komen.
De expositie is tot eind januari bij DOOR te zien. Ook bij enkele win kels aan de Voorstraat-Noord zijn portretten te zien.

Meer foto's en een film bij RTV Dordrecht van de hand van Fokko van der Straaten:

Bijzonder fototentoonstelling bij DOOR

15 januari 2017 17:41

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.