Huis Van Gijn schenkt modern poppenhuis aan kinderafdeling Albert Schweitzer

18 april 2016
Huis Van Gijn schenkt modern poppenhuis aan kinderafdeling Albert Schweitzer

DORDRECHT - Museum Huis Van Gijn heeft samen met de bezoekers gebouwd aan een groot Dordts poppenhuis. Het eindresultaat, een speelhuis van ruim twee meter hoog, wordt aanstaande woensdag 20 april, officieel overhandigd aan de kinderafdeling van de Albert Schweitzer ziekenhuis.

Peter van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis, neemt dan uit handen van museumdirecteur Peter Schoon, symbolisch de sleutel in ontvangst. Was een poppenhuis in de tijd van Simon van Gijn nog vooral een hobby voor welgestelde dames, de kinderen in het ziekenhuis mogen er anno nu ook echt mee gaan spelen.

Echte kunst
Het poppenhuis is verrijkt met echte kunst. De Vereniging Dordrechts Museum (VDM) adopteerde een kamer en Schefferprijs winnaar Joost Krijnen speciaal voor deze gelegenheid een werk in miniatuur te maken.

Samenwerken
De bouw van het GROOT Dordts Poppenhuis was onderdeel van de tentoonstelling KLEIN. Poppen en poppenhuizen in Huis van Gijn die nog tot en met dit voorjaar 2016 te zien is. Het casco van het huis is ontworpen door de Dordtse kunstenaar Erik Sep. Voor de inrichting ervan werden door bezoekers allerhande oud meubeltjes, stukjes stof en restjes behang gedoneerd. In workshops – voor zowel kinderen als volwassenen – kreeg het poppenhuis zijn uiteindelijke vorm. Ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis werd  een speciale 'pop-up' workshop op locatie gegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.