Journalist Hans Berrevoets tijdelijk voorzitter bij RTV Dordrecht

16 januari 2017
Journalist Hans Berrevoets tijdelijk voorzitter bij RTV Dordrecht

DORDRECHT - RTV Dordrecht heeft donderdag een ad interim (a.i.) bestuur gevormd om de lokale mediaorganisatie toekomstbestendig te maken. In maart moet er een nieuw compleet bestuur zijn, dat de aanvraag zal doen voor een nieuwe zendmachtiging voor de jaren 2018-2022.

Journalist Hans Berrevoets treedt in de tussentijd op als voorzitter a.i. en is tevens benoemd tot informateur (voor het nieuwe bestuur). Rene Portielje was voorzitter en gaat in het tijdelijk bestuur door als portefeuillehouder financiële en commerciële zaken.

Directeur/hoofdredacteur Ton van Wijngaarden heeft dit vandaag (vrijdag) namens de lokale media-organisatie bekendgemaakt aan de gemeente (wethouder mediazaken Piet Sleeking), alle medewerkers en het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO).

Hij verwijst voor commentaar naar de voorzitter a.i. Hans Berrevoets.

Het oude bestuur besloot eind vorig jaar om tot uiterlijk 1 maart actief te blijven. Zij vond dat de gemeente niet voldoende financiële armslag gaf om het gepresenteerde toekomstscenario te realiseren en wilde niet betrokken worden bij een nieuwe licentie-aanvraag.

Volgens voorzitter a.i. Hans Berrevoets heeft voortschrijdend inzicht geleid tot een tussenfase tussen het oude bestuur en het nieuwe bestuur. Hij zal zelf niet toetreden tot het nieuwe bestuur, dat zich begin maart zal presenteren.

Hans Berrevoets: "We sluiten in de ad interim periode het verleden af en richten de blik op de toekomst. De lokale omroep waaraan zoveel mensen hun steentje bijdragen verdient dat. Ik hoop dat Dordtenaren net zo trots zullen worden op RTV Dordrecht als dat ze nu al zijn op de eigen stad.".

Op de website van AD De Dordtenaar (regio Dordrecht) staat ook een vraaggesprek met de voorzitter a.i.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.