VrijwilligersPas gewaardeerd bedankje

10 juli 2015
VrijwilligersPas gewaardeerd bedankje

DORDRECHT - De VrijwilligersPas wordt als blijk van waardering ervaren door vrijwilligers én hun organisaties! Zo blijkt uit het onderzoek dat in het voorjaar van 2015 is verricht door derdejaars communicatiestudenten van de Hogeschool Rotterdam.

Bevestiging
Na 11 jaar VrijwilligersPas komt deze uitslag niet echt als een verrassing voor het SSKW. “Toch”, zegt mevrouw Harpe, directeur van het SSKW, “is het prettig om onze praktijkervaring bevestigd te zien in de resultaten van het onderzoek”.

De vrijwilligersorganisaties
Harpe vertelt dat het vanaf het begin de bedoeling is geweest dat de vrijwilligersorganisaties de VrijwilligersPas aan zouden schaffen om als een bedankje aan hun vrijwilligers te geven. Ruim 84% van de bevraagde organisaties bevestigt dat dit inderdaad het geval is. Aangezien zij degenen zijn die over de aanschaf van de pas beslissen, is het voor het SSKW interessant te weten dat meer dan 90% van de organisaties tevreden tot zeer tevreden is over de mogelijkheden die de pas biedt.

De pashouders
De vrijwilligers die een VrijwilligersPas hebben, zijn in twee groepen te verdelen. Van iets meer dan de helft van het aantal pashouders heeft het SSKW een emailadres. Zij ontvangen daarom de Last Minute email, met daarin regelmatig eenmalige extra aanbiedingen. Bijna 75% van deze groep ervaart het ontvangen van de VrijwilligersPas als een grote blijk van waardering.

Van iets minder dan de helft van het aantal pashouders is het emailadres bij het SSKW onbekend. Hoe kon het onderzoeksteam met hen in contact komen in dit digitale tijdperk? Gekozen is voor een telefonische enquêteronde. Ook deze groep ervaart de pas als een teken van waardering. Uit hun antwoorden bleek zelfs dat hoe langer men de pas ontvangt, des te meer men deze waardeert!

Oproep emailadressen
Mevrouw Harpe is uiteraard zeer tevreden over de uitslag van de enquête. “We gaan nóg meer ons best doen om ook volgend jaar weer een geweldig aanbod aan kortingen te kunnen bieden. Wél jammer dat de helft van de pashouders geen extra aanbiedingen ontvangen omdat wij hun emailadres niet kennen”. Zij roept deze pashouders op om zelf hun emailadres door te mailen naar anja@sskw.nl. Meer informatie over het SSKW is te vinden op www.sskw.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.