Staatssecretaris: ,,Lekkage bij DuPont Dordrecht leidt niet tot schadelijke effecten gezondheid

18 oktober 2016
Staatssecretaris: ,,Lekkage bij DuPont Dordrecht leidt niet tot schadelijke effecten gezondheid

DORDRECHT - Media melden dat de Staatssecretaris op kamervragen laat weten, dat  de lekkage van het giftige gas formaldehyde bij chemische fabriek DuPont in Dordrecht in augustus van dit jaar niet heeft geleid tot schadelijke effecten voor de volksgezondheid of het milieu.

Het antwoord wordt een voorlopige conclusie genoemd van staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu (PvdA) De SP-kamerleden Eric Smaling en Paul Ulenbelt hadden vragen gesteld.  Dijksma  baseert zich op een door DuPont verricht onderzoek. De eerste indicatie is dat de uitstoot van 2730 kilo formaldehyde - vrijgekomen via een schoorsteen - geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van omwonenden of het milieu.

Provincie doet ook onderzoek

Het chemiebedrijf heeft zijn rapportage overgedragen aan de provincie Zuid-Holland die de uitkomsten zal beoordelen. De provincie doet zelf ook onderzoek naar de oorzaak en de gevolgen van het incident, samen met de Inspectie SZW. Dit onderzoek is nog niet afgerond. Verder buigt de Onderzoeksraad voor Veiligheid zich over de zaak. Wel vindt het Rijk dat elke ongewenste emissie van gevaarlijke stoffen reden tot zorg is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.