Merwedestraat dit jaar opnieuw geasfalteerd en heringericht

25 januari 2017
Merwedestraat dit jaar opnieuw geasfalteerd en heringericht

DORDRECHT - De gemeente wil in 2017 de Merwedestraat opnieuw asfalteren en herinrichten. Het asfalt van de Merwedestraat is aan vervanging toe. Deze vervanging maakt ook een aantal verbeteringen mogelijk in de inrichting van de straat.

Na de herinrichting van de Merwedestraat, volgt de herinrichting van de Oranjelaan. Als ook de Oranjelaan zijn opknapbeurt heeft gekregen is de oostelijke entree van Dordrecht (vanaf de N3 tot aan de Noordendijk) weer klaar voor de toekomst.

In het kort
In het ontwerp is rekening gehouden met vernieuwingen zoals een lage haag tussen het fietspad aan de bedrijvenzijde en de weg, en tussen de weg en de ventweg. De plannen zijn vooraf besproken met de omwonenden. Er moeten nog een aantal voorbereidingen getroffen worden voordat gestart kan worden met de herinrichting.

Laatste nieuws
Vooruitlopend op de grote reconstructie vinden nog een aantal voorbereidende werkzaamheden plaats.
• Het vervangen van het asfalt (toplaag) op de op- en afritten van de N3.
• Het rooien van 8 bomen en verplanten van 25 bomen tussen 6 en 12 februari.
• Het verleggen van kabels en leidingen tussen de Papendrechtse straat en de Maasstraat.
• Aanpassingen aan het pompgemaal (in de middenberm ter hoogte van tankstation De Haan).

De daadwerkelijke herinrichting start in april. Het totale werk is in oktober 2017 afgerond. Bewoners ontvangen in de week van 23 januari een nieuwsbrief met meer informatie over de komende werkzaamheden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.