Kamervragen over proefverlof van moordenaar van Dordtse meisje van Nulde

31 december 2016

DORDRECHT -  Het meisje van Nulde, dat in Dordrecht is begraven in 2001, is wederom in het nieuws. De Kamerfractie VNL (met als lijsttrekker Roos) stelt vragen aan de minister van Justitie nadat bekend werd gemaakt dat de moordenaar van het meisje van Nulde op onbegeleid verlof mag. Martin Huisman, de vader van het omgekomen meisje Rowena, zocht vrijdagavond de publiciteit. Rowena

Rowena was vier jaar toen zij werd vermoord. Ze was leerling van de Mauveschool in Krispijn. Op 13 april 2001 wordt zij door haar moeder op school ziek gemeld en vertrekt met haar moeder, die ook is veroordeeld voor de moord naar Rotterdam.

Nederland was geschokt toen later bij het Veluwemeer delen  van Rowena 's lichaam werden  gevonden. Het meisje uit Dordrecht kreeg een gezicht toen de politie een reconstructie van haar hoofd liet maken. Zo werd zij herkend. DNA-onderzoek gaf daarna de doorslag. Op 4 december 2001 wordt bij de Mauveschool de vlag halfstok gehangen als duidelijk is dat het meisje van Nulde de Dordtse Rowena is.

De VNL-fractie brengt door kamervragen de moord terug in de aandacht:

1. Hebt u kennis genomen van het bericht ‘Moordenaar meisje van Nulde op verlof’*?
2. Deelt u onze afschuw dat de dader van deze beestachtige moord binnenkort op onbegeleid verlof gaat?
3. Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat de samenleving geen proeftuin is en beschermd dient te worden tegen gevaarlijke criminelen die in het kader van TBS onbegeleid verlof krijgen?
4. Zo ja, welke extra maatregelen gaat u treffen om te voorkomen dat TBS-ers tijdens onbegeleid verlof in de fout gaan?
5. Bent u, gelet op het gevaar voor de samenleving, bereid het onbegeleid verlof voor TBS-ers af te schaffen? Zo neen, waarom niet?
6. Op welke wijze kan de vader van het slachtoffer, die expliciet aangeeft de situatie niet aan te kunnen, worden ondersteund?

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.